Les illes del tresor

Rutes teatralitzades “Les Illes del tresor”, un projecte pilot de turisme local i comarcal sostenible que servisca per a promocionar el sector turístic de la província de València.

Missió!
Posar en valor les qualitats tant naturals com culturals dels territoris, especialment aquelles relacionades amb totes les fases de la producció agroecològica i el seu consum.

Els objectius:

✔️ Dinamitzar el sector turístic en municipis fora dels circuits comercials tradicionals.
✔️ Desenvolupar i promocionar un producte turístic sostenible propi.
✔️ Donar visibilitat al treball dels actors locals que d’alguna forma treballen amb productes locals o de proximitat.
✔️ Generar relacions i sinergies entre tots els agents turístics dels municipis

Diseno sin titulo 5

Les illes del tresor amb els ODS

Un projecte compromés amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 vinculats en les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana.
✔️ Un turisme sostenible i integrat en l’economia local.
✔️ Innovador
✔️ Turisme i protecció del patrimoni natural i cultural.
✔️ Ús eficient dels recursos i consum responsable.
✔️ Sensibilització: creant consciència.
✔️ Igualtat, inclusió i gènere en turisme.
✔️ Formació, competències professionals i ocupació digna.
✔️ Planificació del destí.
✔️Aliances i participació.
✔️Gestió turística local sostenible.

Una xicoteta descripció

Una xarxa de rutes per a gaudir d’una experiència vivencial en la qual es fusionaran la producció agroecològica (en totes les seues fases: producció, elaboració, gastronomia, etc.) amb la naturalesa pròpia de cada territori i el patrimoni cultural que s’ha anat conformant generació rere generació.

A més, com a novetat, fomentarem la mobilitat sostenible! Amb l’opció d’exir des de València amb tren o metre, ens acostarem a cada territori on ens desplaçarem amb bicicleta o a peu per a viure les diferents experiències.

Aquestes activitats es componen de..

👉 Itinerari turístic on es combina la naturalesa i la cultura del municipi. Visitarem els espais més emblemàtics del poble artesà la relació entre la naturalesa, la cultura i els oficis i tradicions d’aquest.

👉 Experiència. Visitarem l’hort ecològic i/o xicotetes indústries de productes tradicionals i/o restaurants. Allí, a més de la visita i vivència, es realitzarà un tast de productes gastronòmics típics del municipi (receptes amb productes de proximitat, fleca, xarcuteria, etc.) relacionats amb el productor perquè puguen anar a comprar.

A més, de la mà del “guardià del tresor” es practicaran les seues tècniques, coneixeran els seus materials, trucs i històries d’aquest patrimoni cultural immaterial.

La història

“Les illes del tresor” narra l'aventura d'un temps llunyà en el qual encara hi havia pirates i tresors amagats en illes desertes. Ens convertirem en Jim Hawkins i la seua acolorida tripulació on canviarem la història i ens ajudareu a descobrir el gran tresor amagat pel major pirata de tots els temps, una història èpica que està per viure.

Recursos descarregables

A més hem preparat uns follets on podràs consultar tot el més fascinant de cada municipi de:

🌿 Naturalesa

🏰 Monuments

🥗 Gastronomia

🎆 Festes

FOLLETO CARCAIXENT VALENCIANO pdf
FOLLETO VORA RIU VALENCIANO pdf
FOLLETO CATARROJA VALENCIANO pdf
FOLLETO MELIANA VALENCIANO 1 pdf
CARPETA FRONT VALENCIANO pdf
CARPETA INT VALENCIANO pdf