Art i Artesania. Salut i agricultura. Reconnexió i natura. Descobreix les joies del nostre territori de la mà d’Interpreta Natura i sent l’autèntic.

Logo Turisme al Paratge
LOGO_ESPADÁ_A_PEU_1[1]

Compromesos amb l’entorn. IN ofereix activitats que harmonitzen l’entorn i els seus recursos amb les necessitats dels visitants, amb l’objectiu de propiciar el desenvolupament territorial i la consciència ciutadana. Ens avalen:

01

Turisme al paratge

Deixa’t guiar per Joan, Glops, Evadne o Neptú… Ells et comptaran, a través de la seva pròpia història, la dels paratges que ens mostren. A través d’interpretació teatralitzada i tècniques de reconnexió amb la naturalesa, t’ensenyaran, de manera pròxima i divertida, els valors més rellevants d’aquests espais naturals. Viu amb ells l’experiència de conèixer-los i estimar-los.

Paratge Natural Municipal “El Rivet”

Benassal

Paratge Natural Municipal “Sant Miguel”

Vilafamés

Parc Natural L´Albufera

Sueca

Paratge Natural Municipal “Cova Negra”

Xàtiva

Paratge Natural Municipal “Font del Baladre, Fontanars, Riu d’Agres”

Muro d'Alcoi

Paratge Natural Municipal “La Murta i la Casella”

Alzira

02

Espadà a Peu

Rutes interpretades de xicotet recorregut entre els pobles de la zona sud del Parc Natural de la Serra d’Espadà.

El punt de partida és el municipi de Vall de Almonacid, que connectarem amb: Algimia de Almonacid, Matet, Gaibiel, Novaliches-Jérica, Navajas, Castellnovo, Almedíjar, Peñalba, Villamalur i Pavías.

Les excursions guiades o autoguiades transcorren per les senderes tradicionals que uneixen o unien els pobles de la Serra d’Espadà (Castelló). A més, diverses d’elles són adequades per a fer-se en família, a peu o amb bicicleta.

En el seu trajecte, els camins permetran descobrir al turista les meravelles d’aquests pobles de l’interior de Castelló i el seu entorn, recorrent uns espais plens de diversitat de flora i fauna, a través dels seus castells, restes de la guerra civil, construccions rurals de pedra en sec, corrals, safaretjos i ermites.

I quin més ben final que gaudir d’un esmorzar o menjar en el punt de destí!

03

NaturArt

Et donem la benvinguda a Naturart, Territori Artesà.

Ací trobareu experiències turístiques que conjuguen un caminar pausat entre natura i cultura, entre camps, boscos, carrers, monuments… fins a arribar on neix la màgia de l'artesania, a aquestes mans, de dona o d'home, que modelen i combinen materials tan diferents com el blat, el cartó o l'argila per a crear autèntiques obres d'art.

Inspirat en:

04

Naturnits
L'olor dels pins, el cant d'un carboner, el color de les flors o la vida dels animals. Aquest contacte directe amb la realitat de les coses ens permet desconnectar del nostre món artificial i ens aporta beneficis en cos i ment proporcionant-nos salut, allunyant les preocupacions i millorant l'estat d'ànim. Les experiències que només la nit pot oferir-nos serviran com a vincle experiencial entre ment i naturalesa. Però a vegades connectar amb la naturalesa no és senzill. Condicionats pels nostres esquemes mentals, el ser humà se sent «fora de la llar» quan es troba en el medi natural. Res més lluny de la realitat. Com va dir Gary Snyder, «la natura no és un lloc que visitar, és la llar«. Mitjançant les tècniques interpretatives adequades pretenem despertar aquest estret vincle entre natura i persones amb l'objectiu d'aconseguir els beneficis per a totes dues parts que això suposa.

INFÓRMATE SOBRE NUESTRAS CAMPAÑAS ACTUALES