Close

ESCOLA RURAL ACTIVA EN GÁTOVA

ESCOLA RURAL ACTIVA A GÁTOVA

Interpreta Natura arriba al CRA Alt Carraixet!

Agregar

Creant un hort a través del disseny dels recursos disponibles, necessitats i somnis dels peques…

Que bé ho estem passant en l’Escola Rural Activa de Gàtova!

Aquest mes comencem a crear l’hort a través del disseny i mapatge dels recursos disponibles i les necessitats i somnis o desitjos dels nostres xicotets participants, els qui de manera assembleària prenen decisions col·lectivament. Continuem llaurant, fent caballons i plantant alguns altres exemplars de fruiters. Els dies de mal temps, quan no podem treballar la terra, dediquem la sessió a aprendre a reconéixer els ocells autòctons del nostre entorn i creguem nius reclame per a convidar-les a vindre al nostre xicotet ecosistema de biodiversitat educatiu. També ens acostem a la identificació de plantes aromàtiques i medicinals del nostre voltant, moltes d’elles presents en els nostres plats i medicines.

WhatsApp Image 2023 02 22 at 10.28.37
WhatsApp Image 2023 02 22 at 10.27.27 1 1

A l’Escola Rural Activa treballem amb una educació més personalitzada, en grups reduïts, amb processos educatius cooperatius i vinculats amb la ruralitat.
Per a això creem, juntament amb l’alumnat, l’espai de l’hort escolar: un espai obert, fèrtil, comestible, d’aprenentatge, de joc, d’experimentació i d’il·lusió.
També obrim les portes de l’aulari i eixim a conéixer i reconnectar amb l’entorn, aprofundint l’aprenentatge a través d’activitats d’interpretació de la naturalesa i patrimoni cultural que ens envolta.

Volem teixir xarxes familiars amb la població. Creiem que els espais educatius també es troben “a peu de poble”, per això eixim a la plaça, a la muntanya, a l’horta de l’avi, a escoltar els majors… L’objectiu és fomentar una escola de qualitat, activa, curiosa, oberta a acollir noves famílies, una escola que genere diversitat i que recupere la història dels nostres avis.

Logo ERA Gatova

Descobreix els nostres projectes més emocionants! Subscriu-te a la nostra newsletter ara mateix.

Related Posts