Close

Escape Room. En busca de les llavors perdudes

EXPOSICIÓ INTERACTIVA

” ESCAPE ROOM”

Cap a un model de producció i consum ecològic, responsable i sostenible.

Diseno sin titulo 1 1

En busca de les Llavors perdudes és una exposició itinerant que recrea la història de l’agent més important de la història de la Lliga anti-Globàrium, Super Ortí.

Aquest agent treballà durant dècades en recuperar els coneixements, la cultura i les varietats tradicionals de la Comunitat Valenciana. Tot aquest treball fou enregistrat en el Catàleg Valencià de Varietats tradicionals i magatzemat en la seua caserna secreta. 

Ara, Súper Ortí ha desaparegut sense deixar rastre per què la seua neboda, Súper Mandarina, s’ha embarcat en la missió de trobar aquest indret i salvar la investigació. 

 

Missió: Obrir la caixa fort que Súper Ortí va construir en l’arca de la fi del món per conservar les llavors tradicionals. És de vital importància que aconseguim obrir la volta de la fi del món abans que Globarium la trobe.

Qui és Super Orti?

Súper Ortí va ser un agent de la Lliga Anti-Globarium que començà fa dècades a lluitar contra la problemàtica que estem afrontant avui dia: la pèrdua de biodiversitat en els camps valencians. És per això que va construir una volta de la fi del món en la qual va amagar llavors de varietats tradicionals amb l’esperança que serien trobades per persones compromeses amb el medi ambient i els productes agroecològics de proximitat.

Qui és Globarium?

Un ent malvat capaç de fer-nos consumir productes nocius tants per al nostre cos com per al planeta, ens vigila de prop i farà tot el possible per a evitar la nostra missió.

Una exposició interactiva.

La història es troba conduïda per diferents vídeos als quals s’accedeix mitjançant codi QR. Sereu capaços d’aconseguir-ho i salvar les nostres varietats agrícoles tradicionals?

Objectiu: 

Educar i acostar a les famílies a hàbits de consum més responsables, sostenibles i compromesos amb el planeta i la pròpia salut i conscienciar a les persones participants dels beneficis del consum agroecològic local i de proximitat. L’extinció de les varietats utilitzades per a alimentació està produint-se a tot el món a un ritme accelerat. Si les poques espècies de les quals depenem es veuen afectades, necessitarem les varietats que estem perdent. Es pretén donar difusió i visibilitat al Catàleg Valencià de Varietats Tradicionals i provocar la reflexió al voltant dels actuals models de producció agrícola i les conseqüències derivades de les pràctiques insostenibles. 

Públic objectiu:

Públic general, famílies i escolar de tercer cicle de primària i ESO. 

CONCENCIAR

Conscienciar prop de la importància de les varietats tradicionals de la nostra regió en termes de biodiversitat, supervivència i lluita contra el canvi climàtic i què són les amenaces a les quals porten exposades des de fa dècades.

DONAR DIFUSIÓ I VISIBILITAT A LES VARIETATS DE LA REGIÓ

Donar difusió i visibilitat en el Catàleg Valencià de varietats tradicionals d’interés agrari.

REFLEXIONAR SOBRE ELS MODELS AGRÍCOLES

Provocar la reflexió al voltant dels actuals models de producció agrícola i les conseqüències derivades de les pràctiques insostenibles.

IMG 20211001 WA0004

Uneix-te a la Lliga Anti-Globarium en:

🟢 Cocentaina (Del 18 de setembre al 2 d’octubre).

Casa de la Joventut

 

🟢 Guadassuar (Del 2 al 16 d’octubre).

 

🟢 Bolbaite (Del 16 al 23 d’octubre).

Casa de la Cultura de Bolbaite

Avda del Oeste 8

🟢 Montserrat (Del 23 d’octubre al 6 de novembre).

Ceip Evaristo Calatayud (Montserrat)

 

🟢 Onda (Del 6 al 13 de novembre).

Pots sol.licitar l’exposició en qualsevol moment. Per a més informació:

Esta activitat compta amb el patrocini de Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i amb la col·laboració de Cooperatives agro-alimentàries Comunitat Valenciana.
GvaMediAmbient

 

descarga 1

  • IMG 20211001 WA0004
  • IMG 20211001 WA0005
  • IMG 20211001 WA0006
  • IMG 20211025 WA0006
  • IMG 20211110 WA0012
  • IMG 20211110 WA0014
  • IMG 20211117 WA0000

Related Posts