Close

WEBINAR-ESCOLES RURALS ACTIVES

WhatsApp Image 2021 03 12 at 16.53.37 4

Escoles Rurals Actives. Una educació arrelada a l'entorn.

Es tracta de crear un espai de trobada en el qual donar-li veu i visibilitat a aquestes propostes innovadores, que des de cadascuna de les seues realitats particulars, treballen per a connectar a les noves generacions amb el seu entorn.

El pròxim dia 25 de març, en el seminari virtual de “Escoles Rurals Actives. Una educació arrelada en l’entorn” parlarem sobre la importància d’introduir metodologies més actives a les escoles i acabar amb l’hermetisme que caracteritza els models convencionals, aprofundint en els seus beneficis especialment en el cas de les escoles rurals. Es tracta de crear un espai de trobada en el qual donar-li veu i visibilitat a aquestes propostes innovadores, que des de cadascuna de les seues realitats particulars, treballen per a connectar a les noves generacions amb el seu entorn.

L’obertura i la mediació del seminari serà a càrrec de Federico Llorca, president de l’Associació sense ànim de lucre Interpreta Natura.

El periodista ambiental Joaquín Araujo realitzarà la introducció. Joaquín Araujo és escriptor, director de cinema documental, conferenciant i agricultor. Autor de “Viatge d’un naturalista per Espanya” i col·laborador de la sèrie de televisió “L’home i la Terra”, ha obtingut el premi Nacional de Medi ambient.

Diseno sin titulo
Diseno sin titulo 1

A continuació donarem pas als casos d’èxit perquè compartisquen les seues experiències.

Aulari de Olba – CRA Javalambre. Delfi Ruiz Fernández, mestra jubilada, compartirà l’experiència de l’Aulari de Olba, una escola pública en la qual les famílies juguen un paper fonamental i molt especial. Una escola que acompanya al seu alumnat per a formar a persones lliures de pors i connectats amb el que els envolta. En l’actualitat ha passat de tindre sis alumnes a cinquanta.

Magea Escola Activa de Burgos. Ibone Valerdi narrarà la trajectòria del projecte educatiu de Magea Escola Activa. Una escola que respecta els ritmes del seu alumnat que aprén amb emoció i de manera global a través de l’experiència. Amb una atenció individualitzada es promou l’autonomia,, l’acompanyament emocional i el contacte amb la naturalesa.

ERA (Escola Rural Activa) en l’aulari de Vall de Almonacid – CRA Palància Espadán. Pedro Climent i Gloria Falomir mostraran el treball que s’està realitzant en el municipi amb l’objectiu que no es tanque l’escola. La dinamització del currículum escolar amb especial protagonisme dels veïns i veïnes del poble, posa en valor el patrimoni natural, cultural i material del municipi, connecta a l’alumnat al territori i revitalitza els vincles intergeneracionals. Són les pròpies persones del poble les expertes en el coneixement relacionat amb el patrimoni. Una escola a l’aire lliure, oberta a la comunitat i adaptada a la realitat concreta forma a persones conscienciades i vinculades al seu entorn.

IMG 20210322 WA0000 1
WhatsApp Image 2021 03 22 at 09.41.32

Related Posts