Close

Tallers “Converteix-te en un Superheroi amb el poder de les super verdures”

Tallers Agroecològia

“Herois per la salut i el clima II”

Projecte educatiu de formació i divulgació per a estratègies de dinamització agroecològica en l'àmbit de la Comunitat Valenciana 2021.

IMG 20211021 WA0006

Súper Mandarina forma part de la “Lliga”, que li ha donat una missió: acabar amb “Globarium”. Ha de trobar tots els possibles aliats per mantindre els aliments saludables i la forma de vida dels qui els produeixen, i hauran d’estar molt compromesos amb el consum responsable i la lluita contra el canvi climàtic.

Basat en la metodologia de l’aprenentatge fluid (Flow Learning), hem organitzat les activitats amb l’objectiu que desenvolupen noves competències imprescindibles per als xiquets/tes.

Conèixer i classificar els aliments nutritius.

Quina és la seua importancia i la seua funció.

Descobrir els béns públics.

Béns públics de la producció agropecuària.

Compendre l’etiquetat dels aliments.

Que siguen capaços de comprendre les etiquetes dels aliments.

Conèixer el concepte de petjada de carboni.

Conèixer el concepte de petjada de carboni i que l'apliquen al consum responsable d’aliments.<br />

Hem fet eines de sostenibilitat, hem comparat diferents aliments i analitzat la qualitat dels mateixos, així com la seua procedència. Ser capaços d’identificar els aliments que es produïxen a cada regió. Sembrar i cuidar plantes comestibles i és una manera d’establir mesures de consum responsables, fins i tot, hem identificat els embornals de CO₂ i els efectes sobre el canvi climàtic.

MANDARINA I JOAN DE “TOUR” PER LA COMUNITAT.

Mandarina i Joan han fet un “tour” per la comunitat donant a conèixer la importància d’un consum responsable a 25 centres escolars, on calculem que hem actuat de manera directa a més de 1500 xiquets.

DESPERTAR L’ESTUSISME!

A més de la història i la teatralització, els/les alumnes, participaran de la dinàmica “Toca't el nas”, joc d'endevinalles que comença amb pistes generals que poden descobrir molts aliments.

ENFOCAR L’ATENCIÓ.

Es desenvoluparan 3 dinàmiques per a conéixer la percepció auditiva, visual i l'orientació. A més hem fet alguna "micro"excursió i hem fet el joc “l'avar adormit”.<br />

EXPERIÈNCIA DIRECTA AMB ELS ALIMENTS.

“Quin fàstic més ric” amb dinàmiques de grup han reflexionat sobre els aliments agroecològics.

COMPARTIR LA INSPIRACIÓ.

Al costat de Mandarina i l'equip, crearem cançons, històries, dibuixos per a celebrar l'arribada de nous superherois a la Lliga a i difondre els resultats del taller pel centre educatiu i xarxes socials.<br />

FINALITZEM A LO GRAN!!!

Finalitzem aquesta activitat amb la “Festa de la carabasseta”, amb tast de productes agroecològics i repartint els carnets de superheroi.<br />

Disfrutaren d’un esmorzar de proximitat, ecològic i saludable, i al mateix temps, aconseguim nous agents pel clima als col·legis de la comunitat.

IMG 20211025 WA0000
IMG 20211021 WA0002

Related Posts