Close

Sustainable NGOs Bootcamp a Romania

Sustainable NGOs Bootcamp a Romania

Aprenentatge i Compromís amb la Sostenibilitat Ambiental

16

Líders juvenils i entitats de diferents països es van reunir en Bran per a abordar els desafiaments mediambientals globals.

 

Durant els dies 26, 27 i 28 de setembre, part de l’equip d’Interpreta Natura (IN), juntament amb les dues entitats col·laboradores del projecte Sustainable NGOs, Group of the European Youth for Change (GEYC) i Institute for Health and Environment (IHE), van organitzar una formació intensiva que va tindre lloc en Bran, Romania. Aquesta iniciativa va reunir líders juvenils i organitzacions compromeses amb la sostenibilitat, per a explorar, debatre i prendre mesures concretes sobre temes ambientals, així com socials i econòmics.

kfjakjkfdjak

En el primer dia de formació, es va reflexionar sobre la importància de la sostenibilitat i el canvi climàtic. Malgrat els diversos orígens geogràfics i contextos de les persones assistents, es van identificar nombroses preocupacions ambientals comunes. Dinàmiques grupals, jocs de simulació i tècniques teatrals, facilitades per GEYC, van servir per a compartir i debatre els desafiaments que afecten les comunitats actuals. Entre els temes abordats van destacar l’escassetat d’aigua, la contaminació vinculada al turisme, la contaminació lumínica i la falta de consciència en la gestió de residus, així com l’excés de trànsit.

El segon dia es va centrar en l’avaluació de la petjada de carboni de les diferents organitzacions, utilitzant una calculadora especialment dissenyada per IHE per al sector juvenil. Aquesta activitat va permetre a cada entitat participant comprendre l’impacte ambiental de les seues accions i la importància de mesurar i reduir la seua petjada ecològica.

Diseño sin título
7

El tercer dia, sota la direcció d’IN, es van explorar les bones pràctiques ambientals aplicables en organitzacions juvenils. A través d’activitats participatives i treball en grup, es van identificar accions que poden implementar-se en la vida diària per a fomentar la sostenibilitat. Es va subratllar la necessitat de considerar les tres dimensions de la sostenibilitat: ambiental, social i econòmica, reconeixent que aquests pilars són fonamentals per a un futur més sostenible. A més, algunes de les entitats participants van tindre l’oportunitat de presentar les seues experiències i bones pràctiques en l’àmbit de la sostenibilitat, servint d’inspiració per a la resta.

El Sustainable NGOs Bootcamp a Romania va reunir líders juvenils i entitats per a abordar desafiaments mediambientals globals. Al llarg de tres dies, els participants van explorar la sostenibilitat des de diverses perspectives, van compartir experiències i van aprendre a avaluar la seua petjada de carboni. Es va destacar la importància de considerar les dimensions ambientals, socials i econòmiques de la sostenibilitat per a un futur més equitatiu i sostenible. L’esdeveniment es va dur a terme amb èxit gràcies al compromís d’entitats participants i col·laboradores.

14

INTERPRETA NATURA és una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu principal la conservació del patrimoni natural, històric i cultural fent-se valdre principalment de les tècniques d’interpretació.

Diseno sin titulo 3

El projecte naix del desig d’un grup de professionals dels sectors relacionats amb el patrimoni natural i cultural d’impulsar projectes compromesos en la seua conservació.

Realitzem accions de desenvolupament territorial i conscienciació ambiental mitjançant accions d’educació, divulgació i comunicació. 

El nostre equip és multidisciplinari en els camps de la interpretació, les arts, la pedagogia, la història i el medi rural i natural. Ens apassiona tot el relacionat amb la naturalesa i el medi ambient, així com les manifestacions culturals de l’home en el propi mitjà. Per això, volem transmetre-ho i acostar-ho a les persones amb aspectes que resulten pròxims; així evitem estendre’ns en informació i no tant en emoció.

Related Posts