Close

Mobilitza’t per la selva- Jane Goodall

Campanya Mobilitza’t per la selva

El 90% dels seus components poden ser reutilitzats si són tractats degudament.

LoGo Movil CAS

Per quart any consecutiu, Interpreta Natura continuarà col·laborant amb l’Institut Jane Goodall en l’apadrinament de ximpanzés (amb més de 120 mòbils recollits), i al seu torn, contra la desforestació dels seus hàbitats (tant de ximpanzés com goril·les), la mineria il·legal que explota mà d’obra infantil, la caça furtiva i els conflictes bèl·lics provocats per interessos econòmics i polítics que produeixen milions de víctimes i refugiats a la República Democràtica del Congo.

Poster movilizate por la selva 2021 pdf

Per cada 30 terminals enviats s’aconsegueix l’apadrinament anual d’un dels ximpanzés rescatats en el seu Centre de Rehabilitació del Congo. En el seu web podràs conéixer les increïbles històries dels ximpanzés als quals podràs apadrinar.

Un dels objectius que perseguim al costat d’aquesta institució pionera i exemplar, és conscienciar sobre l’impacte del nostre consum tecnològic en els ecosistemes, i advocar per la responsabilitat i l’avanç cap a l’economia circular.

A Espanya existeixen hui dia més de 50 milions de línies de telèfons mòbils, sent la taxa de reciclatge de menys del 10%. A nivell global, hi ha més de 7.000 milions de mòbils en ús, i a més tauletes, ordinadors, consoles, etc. Tot això provoca una gran demanda de minerals claus per a la seua fabricació (coltan i cassiterita), que es troben principalment en aquest país.

La consciència sobre el consum responsable i sostenible d’aquests productes, així com de molts altres, ha de millorar substancialment en les nostres societats; malaltes ja per l’ocupació desmesurada i innecessària de recursos que assacien les necessitats derivades de la insatisfacció general que provoca viure desconnectats de la naturalesa i en ambients contaminats i insans com a causes fonamentals.

És de vital importància que l’humà torne a aconseguir un equilibri amb el medi natural, reconnectar-se de nou a ell i respectar-lo. D’aquesta manera ho coneixerem més profundament i podrem protegir-ho adequadament per a, d’aqueixa manera, trobar i reconéixer la pròpia essència d’un mateix.

Diseno sin titulo

Aquestes seran algunes de les tasques més necessàries i complexes a les quals ens enfrontarem en les pròximes generacions. De les accions tant locals com globals que realitzem depén el futur del planeta i de la humanitat, així com de totes les espècies (animals, vegetals, etc.), que encara queden vives en aquest planeta tan magolat per la nostra inconsciència i avarícia.
Hem de continuar protegint i millorant tots els ecosistemes terrestres i marins que encara queden i són recuperables, per a garantir l’equilibri necessari de tots els éssers vius del planeta. El més minúscul i desconegut d’ells pot ser tan important com el més conegut i gran, pel fet que la seua desaparició pot crear desequilibris l’abast i l’impacte dels quals encara som incapaços de desentranyar.

Llibre recomanat: MITJÀ PLANETA (La lluita per les terres salvatges en l’era de la sisena extinció), d’Edward O. Wilson. (ED. Errata Naturae).

Related Posts