Close

LLIBRE LLAVORS PEL FUTUR “PROJECTE EDUCATIU HORT ESCOLAR”

QUADERN HORT ESCOLAR

LLAVORS PEL FUTUR

Valorar i recuperar els coneixements i la cultura del món agrícola, conéixer el cicle de vida de la planta, promoure activitats de comunicació, treballar en equip… són alguns dels objectius que té aquest llibre.

I, com ho aconsegueix? Utilitzant la creativitat i els molts anys d’experiència docent de les autores per a traslladar el currículum de cada assignatura de Primària a l’hort escolar.

Aquest llibre ha sigut creat per Desampa Rodrigo Señer i Pilar Ortí García, dues mestres de primària amb una llarga trajectòria en el món de l’educació. Ambdues posseeixen una especial sensibilitat cap al patrimoni que són els nostres horts i el grandíssim potencial que posseeixen com a eina pedagògica.

COM ESTÀ ESTRUCTURAT ?

L’hort escolar complementa l’acció educativa de diverses àrees. Passa el ratolí sobre elles per a conéixer-les.

ORGANITZACIÓ

Crearem un equip d’hort on es decidiran els membres de cada equip, tasques que realitzaran en funció del nivell educatiu, aspectes de producció, definir els objectius, organització….

CONEIXEM L'HORT - LA COLLITA.

Crearem un equip d’hort on es decidiran els membres de cada equip, tasques que realitzaran en funció del nivell educatiu, aspectes de producció, definir els objectius, organització….

PREPARACIÓ DE LA TERRA- LA COMPOSTERA.

Elaborarem el nostre propi compost, identificarem la cadena alimentaria relacionada amb la descomposició de residus i experimentarem el procés de fotosíntesi.

PLANTES I ANIMALS BENEFICIOSOS

Quina millor manera de conéixer les plantes i els animals que en el propi hort!
Treballarem les plantes aromàtiques per a conéixer tots els seus beneficis. Estudiarem la importància de la diversitat d’éssers vius i la seua relació dins de l’ecosistema.

LIBRO

EXPERIÈNCIES AMB EL MENJAR.

Ampliarem el que ja sabem de les hortalisses mitjançant els sentits. Farem degustació d’hortalisses, coneixerem les seues aportacions nutricionals i valorarem el benestar i la vida sana.

UN PROJECTE PER A TOTS EN COOPERACIÓ

WhatsApp Image 2021 03 02 at 09.54.38

PER ALS/LES XIQUETS/TES.

Les diverses activitats s’han plantejat de manera que tots puguen participar, independentment del seu nivell i necessitats. Estan pensades perquè l’alumnat argumente, decidisca, s’implique i li resulte fàcil l’adquisició de comportaments i la unió entre ells.

PER AL PROFESSORAT I LES FAMÍLIES.

Serà una nova manera de treballar amb eines, activitats i recursos on, a més de crear el vostre espai verd, podreu conéixer tot el procés de la vida de les plantes, promoure activitats de comunicació i treball en equip, recol·lectar la pròpia collita, conéixer els valors nutricionals dels aliments, etc.
Està dirigit al professorat de primària però també a les famílies que vulguen convertir el seu xicotet o gran hort rural o urbà en una eina pedagògica alhora que entretinguda. Conté fitxes, activitats i jocs.
Els xiquets i xiquetes són el present, nosaltres som el futur!

Heike Freire

R9A9187
R9A0511

PARES, MARES, IAIOS I IAIES, ANTIC PROFESSORAT.

Vos suggerim la participació de familiars en algunes de les activitats de l’hort perquè és una manera activa i suggeridora d’obrir les portes del centre a les famílies. Els beneficis són molts: conéixer la seua manera de treballar, les mil històries que segur tenen de contar, transmetre la il·lusió per la terra… són una bona font d’aprenentatge, estimula a l’alumnat i crea un vincle de confiança amb el centre.

ALTRES MATERIALS EN ELS QUALS CONTEM:
✅Resolució de problemes.
✅Dimensió emocional i conscienciació plena.
✅50 Fitxes de treball (ací tens una mostra).
✅Valoració escala d’observació.
✅ Avaluació.
✅ Material manipulable imprimible.
✅ Material bibliogràfic.

A més, incloem una Xarxa Virtual d’Aprenentatge que consta d’una xarxa d’escoles on compartir aprenentatge. Ací tindreu més materials i podreu interactuar i crear sinergies de manera conjunta.
hava jpg

Related Posts