Close

Jornada Agroecologia “El Nostre Hort”

Jornada Agroecològia. 

“EL NOSTRE HORT”

Projecte educatiu de formació i divulgació per a estratègies de dinamització agroecològica en l'àmbit de la Comunitat Valenciana 2021.

IMG 20211107 WA0011

Hem organitzat 10 jornades de divulgació de productes locals en 5 horts de producció ecològica, en els quals els participants han conegut el seu projecte d’hort, i on han pogut disfrutar d’una degustació dels seus productes.

Una experiència real de producció agroecològica on per mitjà de dinàmiques, s’identificaran les ecoverdures, les seues parts i el poder de totes elles.

Els horts els quals hem conegut han sigut: 

3 1

🟢 Hort de la Pastenaga (Otos): Dies, 10 i 16 d’octubre.

A la Vall d’Albaida, concretament a Otos, es treballa la terra a l’Hort de Pastenaga. Ací coneixerem a Lilian i la seua família que ens mostraran com cultivar unes verdures de qualitat. L’hort de Pastenaga produeix i ven sense intermediaris, cultiven fruites i hortalisses ecològiques i de temporada. A més, segons han comentat a les seues xarxes socials, venen carregats de novetats!

🟢 L’horteta de Greta (Alzira): Dies, 23 d’Octubre i 7 de Novembre.

Si vols collir tu mateixa el que menges, aquest és el teu lloc! Ací coneixerem a David, un neo-agricultor, i el seu projecte. A l’Horteta de Greta, a més a més, trobarem coses tan interessants com un laberint de carxofes!

“Desde l’Horteta de Greta queremos ofrecer a la sociedad la posibilidad de consumir productos libres de químicos y tóxicos perjudiciales para la salud; con el sabor y la calidad de las variedades tradicionales autóctonas de nuestra Comunidad.”

2 1
5 1

🟢 Aldea d’Olla Reviscolla (Marines): Dies, 19 de Setembre i 17 d’Octubre.

L’aldea d’olla, és un projecte de recuperació d’una aldea abandonada en el cor de la Serra Calderona. Des de fa més de 7 anys, un grup de joves compromesos amb el patrimoni, el medi ambient i el territori, desenvolupen tasques de construcció en pedra i l’agricultura i ramaderia orgànica.

En aquesta visita podrem conéixer de primera mà aquest preciós projecte, gaudir d’un entorn inigualable i tastar els seus meravellosos productes com les tomaques de bombeta o l’oli verge extra de producció pròpia.

🟢 Mas del Fondo (Mancomunitat del Carraixet): Dia 13 i 14 d’octubre.

Mitjançant aquest projecte s’ha pogut recuperar una antiga masia que ha estat vint-i-cinc anys abandonada. Però, a més a més, el projecte Terra i Xufa, pretén recuperar la tracció animal per a dur a terme totes les tasques del camp. Més sostenible impossible! Coneix aquest projecte de primera mà i gaudeix d’un esmorzar saludable amb productes de la terra.

“Cultivamos variedades locales de cacahuete, calabaza, cebolla, habas, coles, etc. Seguimos los principios de la agroecología haciendo llegar nuestro producto directamente en la finca o en nuestras paradas de los mercados municipales de Ruzafa y Rojas Clemente. Trabajamos el Mas del Hondo de forma holística y biodinámica gracias al ganado de ovejas guirras, raza autóctona en peligro de extinción, que se alimenta de los restos del cultivo, reduciendo el derroche alimentario y cerrando el ciclo de los nutrientes con la incorporación a la tierra de su compost.”

4 1
1 1

🟢 Vora Riu (Castelló de la Ribera): Dies, 24 i 31 d’Octubre.

Aquests xicotets productors de verdures i taronges disposen d’un encant especial. Un projecte de producció sostenible, de proximitat i en ecològic. Si vols gaudir d’una jornada tranquil·la i agradable a l’aire lliure, no t’ho perdes.
“Produïm verdura i taronges de manera tradicional sense utilitzar productes nocius per al medi ambient i éssers vius. La nostra verdura és de temporada i la venda de proximitat.”

Hem volgut incidir en aquests temes:

null

BIODIVERSITAT

Conèixer el respecte i la importància de la biodiversitat.
null

QUALITAT DELS PRODUCTES

Diferenciar la qualitat dels productes ecològics frescos.
null

ENEMICS, PLAGUES I MALALTIES

La lluita bio contra els enemics, les plagues i malalties.
null

VARIETATS TRADICIONALS

Conèixer sobre conservació dels recursos fitogenètics que estan desenvolupant aquests herois en la conservació i recuperació de les varietats tradicionals valencianes.
null

PETJADA DE CARBONI

Parlarem sobre la petjada de carboni i els productes ecològics de proximitat.
null

RECOL·LECCIÓ

Receptes tradicionals a elaborar amb les fruites i verdures recol·lectades. Es demanarà a les famílies que ho compartisquen en xarxes socials.

Related Posts