Close

FROG’S PARADISE

FROG’S PARADISE

“El paradís de les granotes, un oasi internacional”

Naix el projecte de restauració i recuperació de l'antiga bassa abandonada i reintroducció d'espècies del llogaret de Turballos (Muro d'Alcoi).

Rehabilitar l’antiga bassa abandonada convertida en un refugi, introducció d’espècies aquàtiques, adequació de l’entorn amb vegetació autòctona i adaptació de la fauna silvestre per a finalitzar amb la solta d’ofegabous.

Un projecte internacional del qual pots formar part de recuperar un ecosistema aquàtic en la falda de Benicadell per a fomentar la biodiversitat i lluitar contra els incendis forestals.

 

 

L’abandonament dels camps de cultiu, la implementació dels sistemes de goteig i l’abús de les substàncies tòxiques en l’agricultura ha posat de debò risc a la població d’amfibis, insectes i altres espècies fonamentals per a mantindre l’equilibri ecològic.

Les basses de reg s’han convertit en un refugi per a un llarg llistat d’organismes actualment en perill però, moltes d’elles, han sigut abandonades per la falta d’utilitat per a l’activitat agrícola amb la pèrdua del patrimoni cultural i ecològic que això suposa.

Naix d’aquesta necessitat el projecte “Frog’s Paradise” que pretén visibilitzar el problema de la pèrdua d’aquests hàbitats aquàtics, així com recuperar una gran bassa abandonada en un punt d’elevada qualitat ambiental com és la Serra de Benicadell, Alacant.  A més, aquesta infraestructura pretén constituir un punt de proveïment d’aigua davant un possible incendi forestal, per trobar-se aquesta en un enclavament estratègic a la comarca del Comtat.

FROG’S PARADISE

Participa amb el projecte!

Rehabilitació de la bassa

Recuperar una gran bassa abandonada en un punt d'elevada qualitat ambiental

Recuperació de vegetació autòctona

Adequarà l'entorn amb vegetació autòctona

Introducció d’espècies aquàtiques i interacció fauna silvestre

S'introduiran espècies aquàtiques i s'adaptarà per a la interacció amb la fauna silvestre

Solta d’ofegabous

Solta dels ofegabous (Pleurodeles waltl) cedits per la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

Interpreta Natura impulsa aquesta acció a través d’un grup de joves voluntaris integrats en el Cos Europeu de Solidaritat, organisme que a més finança els costos materials de l’actuació.

El programa, que finalitzarà al juny de 2023, rehabilitarà una bassa centenària i un abeurador de bestiar ja en desús. A més de recuperar el got, s’adequarà l’entorn amb vegetació autòctona, s’introduiran espècies aquàtiques i s’adaptarà per a la interacció amb la fauna silvestre. Com a colofó, es realitzarà una solta de ofegabous (Pleurodeles waltl) cedits per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

Tot el programa serà desenvolupat en diferents campaments de treball per un grup de joves voluntaris/as. A més s’elaborarà un calendari d’activitats participatives perquè la població puga conéixer i participar en el projecte. Tu també pots formar part, per a això pots inscriure’t en els nostres projectes de voluntariat ambiental a través de la web https://interpretayeduca.com/es/

Despoblament rural. Els últims guardians.

Turballos, el poble que sobreviu. D’orígens pre-islàmics, ha patit diferents episodis de despoblació des del segle XVI. Després de l’últim abandó, a la fi dels 70 diverses famílies van decidir recuperar la zona i assentar-se juntament amb el seu impulsor, don Vicent Micó, el «Pare Vicent». Hui dia constitueix un recés de pau i un exemple de recuperació artística i cultural.
IN pretenem continuar sumant riqueses a aquest xicotet llogaret mitjançant la millora i protecció de la naturalesa del seu entorn. Benvinguts/as al paradís de les granotes!

Related Posts