Close

ERA retorna vida al territori Vall de Almonacid

WhatsApp Image 2021 03 12 at 16.53.37 4

L'Escola Rural Activa retorna la vida al territori de Vall de Almonacid. (Castelló)

El cranc autòcton (Austropotamobius pallipes), el ofegabous (Pleurodeles waltl) i els triops són les espècies que han triat a l’Escola Rural Activa de Vall de Almonacid per a repoblar els ecosistemes de la localitat, amb el suport dels tècnics del Parc Natural de la Serra d’Espadà i de tècnics de vida silvestre de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.
Els xiquets i xiquetes de l’escola tenen un protagonisme especial en aquest projecte, a més de la formació rebuda per part dels professionals: s’han involucrat en el projecte de cria i reproducció dels triops, han participat en la selecció dels espais més adequats per a la reintroducció de les tres espècies i seran els encarregats de dur a terme la posterior activitat de solta.
IMG 20210413 WA0000 1
INF. TRIOPS

INFORME DEL SERVICIO DE VIDA SILVESTRE Y RED NATURA 2000 SOBRE LAS ACTUACIONES LLEVADAS A CABO CON Triops cancriformis EN LA COMUNITAT VALENCIANA EN 2021.

IMG 20210502 WA0007
Per a lluitar contra el despoblament és primordial mantindre vius serveis essencials com els educatius. D’ací ve que l’objectiu de l’ERA siga posar en valor l’escola rural activa perquè siga més atractiva per a les famílies. Amb activitats com aquesta, en la qual s’ha involucrat tant l’alumnat i les seues famílies com el professorat, no sols es retorna la vida a l’escola sinó també als espais d’aigua de la localitat.
Ja s’han sumat dues noves famílies al projecte de l’ERA de Vall de Almonacid per al curs 2021/22. Una d’elles ho ha fet a través del programa “Reviu”, un programa que tracta d’impulsar mesures efectives enfocades a l’atracció de noves persones i accions destinades a la sostenibilitat territorial, que tinguen un impacte positiu que afavorisca la transformació dels municipis en llocs atractius per a noves persones.
Aquestes famílies passen a formar part d’una nova manera d’entendre l’escola rural, basada en experiències en temps real, de primera mà, on el coneixement més s’absorbeix que es memoritza. El temps i els seus protagonistes mesuraran l’èxit del projecte.
Divendres que ve 14 de maig comença la missió “Reviu Vall de Almonacid” amb la solta dels triops criats pels alumnes en la partida de l’Alt, allí tornaran a començar l’aventura de la repoblació del territori aquesta espècie de xicotet crustaci que van aparéixer en el Triàsic fa 220 milions d’anys. Els xiquets i les xiquetes de l’ERA de Vall de Almonacid seran protagonistes d’aquesta aventura de retornar a la vida a aquests animalons prehistòrics que van compartir la seua vida amb els dinosaures. Després li seguiran les altres dues espècies.
TRIPTICO ERA VALL traz

Mauris viverra orci non nibh posuere, non dignissim ipsum convallis.

Image Apps

Mauris viverra orci non nibh posuere, non dignissim ipsum convallis. Nunc auctor pulvinar velit, et vehicula lectus congue volutpat.

Inbuilt Filters

Mauris viverra orci non nibh posuere, non dignissim ipsum convallis. Nunc auctor pulvinar velit, et vehicula lectus congue volutpat.

Unlimited Downloads

Mauris viverra orci non nibh posuere, non dignissim ipsum convallis. Nunc auctor pulvinar velit, et vehicula lectus congue volutpat.

Related Posts