Close

En ERA donem valor a la tradició musical del municipi

IMG 20210213 082154

Donem valor a la tradició musical del municipi

A l’Escola Rural Activa (ERA) de Vall de Almonacid, els xiquets i xiquetes coneixen i participen de les tradicions que tanta vida li donen al poble. Hui ha sigut el torn de posar en valor la gran tradició musical del municipi de la mà de la Societat Unió Musical Santa Cecilia.

Una agrupació musical que durant dècades ha posat la banda sonora a la vida dels veïns i veïnes, en festes, processons, concerts, xarangues i cercaviles. Tocava acostar als més xicotets a aquesta comparsa i que bé ens ho hem passat!

La música és un art amb múltiples beneficis en el nostre desenvolupament, i és que quan l’escoltem s’activa tot el cervell estimulant tant la racionalitat com la creativitat de les persones. Els beneficis de la música són extensos i variats: ajuda al creixement intel·lectual, augmenta la memòria i l’atenció, millora la fluïdesa d’expressió tant parlada com corporal, augmenta el raonament matemàtic i lògic, estimula la creativitat i la imaginació, ens fa desenvolupar l’equilibri i els sentits, ens fa millorar el control dels nostres estats d’ànim i per descomptat, millora la nostra salut i benestar. Per tot això, la infantesa primerenca és un moment crucial i privilegiat per a la pràctica musical.

A més, quan la música es fa en equip els seus beneficis socials es multipliquen, creant sinergies, fomentant el treball en equip, afavorint la socialització i la cooperació i reforçant vincles afectius i intergeneracionals mitjançant el desenvolupament d’habilitats socials.

La Societat Unió Musical Santa Cecilia és un exemple i per això posen tots aquests beneficis al servei i gaudi de la comunitat de manera que representen un pilar importantíssim en la vida del poble, un pilar que no pot desaparéixer.

IMG 20210213 080750

A l’escola de Vall de Almonacid hem rebut la visita de Maria, Alberto, Adrián, Ángel i José Luis, els qui, a través de diferents jocs, ens van transmetre tota aqueixa passió que els fa vibrar amb cada nota. Al participar en diferents jocs vam poder conéixer i identificar els instruments musicals, vam fer percussió corporal seguint el mateix compàs, vam cantar, vam ballar i fins vam poder tocar tots els instruments!

Agraïm profundament aquesta visita perquè ha despertat alguna cosa en cadascun de nosaltres que ens motiva a continuar aprenent per a donar continuïtat a una de les tradicions culturals més vives i valuoses del municipi. Que la banda sonora mai es pare!

Related Posts