Close

Dia de l’arbre d’Interpreta Natura al ForestLab

Dia de l’arbre d’Interpreta Natura al ForestLab

R9A0538 scaled

El passat diumenge vint-i-set de febrer celebràrem el dia de l’arbre d’Interpreta Natura a la finca en custòdia que gestionem a la Vall de la Casella d’Alzira. Duguem quasi cinc anys i un munt de feines i projectes mediambientals realitzats en aquest indret, amb la intenció de convertir-lo en un bosc secundari i una illa de biodiversitat. Avui ja podem dir que aquest espai mostra grans signes d’augment de biodiversitat animal i vegetal, convertint-se en un reservori d’espècies i processos naturals.

Aquestes accions formen part del projecte REVIU EL TERRITORI, que es troba finançat a través de la 3a Convocatòria mediambiental de Fundació Bancaixa i CaixaBank.

https://interpretayeduca.com/projecte-reviu-3a-convocatoria-mediambiental/

 

Nota. A la imatge satel.lital es pot observar la diverses actuacions com el desbrossament en favor de la reconversió d’arbrat, conversió dels cremadors en un gran composter, la construcció d’un abeurador per a fauna o l’aplicació de malles anti-herba en lluita contra les espècies invasores com Lantana Camara

Forest Lab 2017 2022

El nostre projecte a llarg termini, divers i ambiciós, que inclou investigació, conservació i recuperació d’espècies,  també té com a objectiu conscienciador i educatiu l’apropament de la gent a la natura per facilitar la seua coneixença i estima. Nosaltres, com a facilitadors d’aquests processos de reconnexió, gaudim i aprenem mostrant i explicant les eines necessàries per a què tothom pugi experimentar-ho i integrar-ho a la seua vida.

Aquest diumenge va eixir ennuvolat, humit i fresc, diferent, amb flaires de vegetació i terra mullada degut a unes  precipitacions intermitents i fluixes. Però, això no va impedir que unes 30 persones participaren voluntàriament per plantar finalment 112 arbres, els quals sumats als que ja hi son a la parcel.la sumen al voltant d’uns 370 individus. 

Gaudirem amb majors i petits del taller de compostatge i de plantació, així com de l’explicació dels nostres projectes finits i en curs. Justament, aquests arbres que hem plantat este any, estan inclosos en un projecte Life europeu. El projecte “Life Terra”, que pretén impulsar a la ciutadania a plantar 500 milions d’arbres a Europa, que a més a més,  van a ser geo-localitzats per dur un control i seguiment exhaustius, convertint-nos així amb “Terra Leaders” d’aquesta insigne proposta.

T’agradaria que t’enviàrem mail amb les activitats que anem fent?

Apunta’t a la nostra llista de difusió on sols compartirem activitats en funció de les teues preferències (llista de difusió d’activitats ECOeducatives, activitats de voluntariat, inscripció socis Interpreta). Tu elegeixes quina és la que t’interessa!

Related Posts