Close

5é aniversari de Interpreta Natura

WhatsApp Image 2020 11 13 at 10.55.46

NO ENS HA ATURAT NI LA PANDÈMIA!

L’ANY DE LA RECONNEXIÓ AMB LA NATURA
Aquest any és el 5é aniversari de Interpreta Natura i, ara sí, podem dir que hem tingut una trajectòria de creixement constant que no podíem imaginar-nos ni pensant amb els millors escenaris possibles.

No ens ha aturat ni la pandèmia!

Açò ha sigut possible gràcies a la dedicació, perseverança i decisió dels membres que iniciarem aquest projecte amb molta il·lusió, més els que han anat unint-se, tots convençuts de què l’esforç i el sacrifici ens duria a bon terme.
Sempre hem pensat que el més important és l’equip, un col·lectiu de persones amb diferents tarannàs, filosofies personals i especialitats, però que coincidim plenament amb la necessitat de canviar la nostra societat.
Actuem en defensa del patrimoni cultural i natural, aportem noves eines educatives adequades a la realitat social que vivim i vetllem per millorar quelcom que ajude a les noves generacions, com l’alimentació saludable i l’educació emocional.
Tenim clar que la diversitat d’aptituds de cadascun de nosaltres sumen i aporten, són necessàries i no ens separen: Ens fan més forts!. També mostrant nous models empresarials d’èxit i facilitant que la professió i l’atenció a les nostres famílies no siga un obstacle, sinó un benefici.
Pedro y Gloria
Un altre objectiu que sempre hem intentat aconseguir és la incorporació de gent jove, conscient, creativa i amb esperit d’esforç pel bé comú, que ens renove i ens faça créixer a tots i totes juntes.
Açò també comença a donar els seus fruits i ja comptem amb joves que estan agafant compromisos i projectes d’alçada com l’ERA (Escola Rural Activa), on l’objectiu és actuar contra la despoblació rural a través de la consolidació de les escoles. Unes escoles, a més a més, molt atractives per la seua dinàmica d’interrelació amb l’espai que les envolta, la gent major, i la cultura tradicional de l’entorn i, com no, amb la incorporació d’un hort col·lectiu on desenvolupar estudis i compartir saviesa i relacions entre tota la comunitat.
Per finalitzar, no podem deixar de compartir la il·lusió que ens fa que ja vegen la llum projectes com el llibre Llavors pel Futur, el qual facilita als docents donar qualsevol assignatura del programa educatiu a l’hort, i que està tenint una gran acollida per part dels professionals a diverses comunitats autònomes. També els diferents projectes que estem realitzant a la finca forestal en custodia (o com nosaltres l’anomenen: el laboratori forestal o “ForestLab”), on hi han en marxa diversos projectes i estudis a nivell europeu, de comunitat autònoma, de l’universitat, i altres,
de gran interès mediambiental.
I, per rematar, el FORN (Fòrum per la Reconnexió amb la Natura) amb la participació de persones referents en diversos àmbits d’estudi i investigació en el camp del medi ambient i l’educació, que està resultant un èxit en l’àmbit estatal i estan creant noves sinergies entre els participants.
Per acomiadar-nos, us deixem un poema de Ramon Muntaner que defineix prou encertadament el nostre tarannà com associació.
Salut i força!
LA MATA DE JONC
I si algú em demana: “En Muntaner, quin és l’exemple de la de mata de jonc?”, jo li respondré que la mata de jonc té una força que, si tota la mata lligueu ben fort amb una corda, i tota la voleu arrencar ensems, us dic que deu homes, per molt que estirin, no l’arrencaran, encara que alguns més s’hi posessin; i, si en traieu la corda, de jonc en jonc l’arrencarà tota un minyó de vuit anys, que ni un jonc no hi quedarà.
Cartell Programa reconnectar def

Related Posts