Close

Voluntariat ambiental

El voluntariat ambiental és una opció guanyadora!

Cada vegada som més la gent preocupada pel medi ambient. La realitat és que l’estat de salut de l’ecosistema n’afecta tothom, llavors tots deuríem d’involucrar-nos d’una manera o altra.
Un voluntari ambiental és aquella persona involucrada amb el medi ambient, que pren mesures per millorar-la d’alguna forma. Els voluntaris i voluntàries són coneixedors del paper de la natura a la nostra vida, tant físicament com mental i que presta el seu servici de forma voluntària i lliure.
Hi ha una gran diversitat de voluntariats, tots amb uns mateixos principis, però amb finalitats diferents. En el nostre cas, i una vegada més, ajudarem als i les professionals del sector a prevenir els incendis forestals.
En els últims anys han augmentat les sol·licituds de participació en els voluntariats. La intenció d’aquests programes és combatre la contaminació, reduir i evitar la desforestació, prevenir els incendis forestals i aconsellar als ciutadans sobre les mesures de prevenció, els dies de pre-emergència. A més, ofereix altres atractius, com poder viatjar i conéixer llocs nous, costums i persones amb interessos similars, adquirir noves aptituds i gaudir d’una forma original i útil.
El medi ambient necessita AJUDA, preservar i conservar el nostre ecosistema davant la greu situació climàtica és fonamental i els nostres amics del voluntariat ho saben.

Iniciem VOLUNTARIAT AMBIENTAL EN PREVENCIÓ D’INCENDIS FORESTALS.

Amb l'objectiu d'intensificar les tasques de vigilància a les muntanyes. On cada vegada el risc d'incendis és més elevat!

  SUSCRIPCIONS:

  FESTE SOCI/A

  VOLUNTARIAT AMBIENTAL

  ACTIVITATS ECOEDUCATIVES

  500 hores de vigilància. Més de 2.500 hores de voluntariat. Una participació de 65 voluntaris/es provinents de més de 20 països. Més de 20 avisos al 112. Persones formades en comunicacions, primers auxilis, ecosistema, prevenció d’incendis i orientació. Aquestes són les xifres de l’estiu de 2020 en què vàrem aconseguir vigilar amb èxit les nostres muntanyes.
  Iniciem un nou període on esperem poder augmentar les xifres de vigilància.

  Com funciona aquest voluntariat?

  Primerament, s’ha de sol·licitar l’accés al grup de Whatsapp (640352991) a través del qual ens organitzem. Cada vesprada, els responsables del voluntariat ambiental, anuncien la ruta i les tasques que es desenrotllaran en la jornada de l’endemà. Els voluntaris interessats indicaran, per ordre d’inscripció, que volen participar.
  Les jornades seran de 9 a 17 hores, adaptant-se a l’horari disponible de cada voluntari. No és necessari participar un nombre mínim de dies, així cadascú és lliure de triar els dies que tinga disponibilitat.
  Aquestes jornades inclouen, esmorzar, dinar i assegurança d’accidents. A més, es repartirà com a obsequi una botella de la col·lecció “Vola amb nosaltres”, una gorra i una camiseta del voluntariat. Per últim, en finalitzar el període es podrà sol·licitar un certificat de participació amb un mínim de 20 hores.
  Així que si comparteixes amb nosaltres un sentiment d’amor i preocupació per la natura, estimes el teu territori i t’agrada compartir experiències i conéixer gent nova, no t’ho penses més i prova de ser VOLUNTARI AMBIENTAL!

  Related Posts