Close

S’inicia el projecte d’Escola Rural Activa en l’aulari de Gátova.

S’inicia el projecte d’Escola Rural Activa en l’aulari de Gátova.

Interpreta Natura en col·laboració amb l'Ajuntament de Gátova i l'aulari de Gátova integrat en el CRA Alt Carraixet impulsa el projecte d'Escola Rural Activa (ERA)

IMG 20230116 095342 scaled

Objectiu: Oferir una educació pública i rural que vincule a l’alumnat al patrimoni del municipi a través d’una pedagogia més vivencial.

Amb el finançament de la Diputació de València es desenvoluparà una proposta educativa que integra continguts sobre el patrimoni natural, cultural i material del municipi dins de l’educació formal. L’objectiu és oferir activitats vivencials que vinculen a la infància al municipi alhora que es dignifiquen els estils de vida rurals i es creen referents perquè la infància es projecte en el territori.

El projecte ERA és una experiència, iniciada en el municipi de Vall de Almonacid, que ha sigut capaç d’evitar el tancament de l’aulari mitjançant l’arribada i acolliment de noves famílies al poble. A més, cal destacar que ha sigut guardonat amb un premi a la Innovació Social per part de la Fundació “La Caixa”.

Entre les accions programades

ENTRE LES ACCIONS PROGRAMADES…

logo ERA

Hort educatiu i ecològic

Es crearà un hort educatiu i ecològic en el qual cultivarem les nostres pròpies verdures i aprendrem sobre ecosistemes, treballs agrícoles i gaudirem d'una aula a l'aire lliure.

Conéixer el patrimoni i les persones que allí habiten

Realitzarem excursions pel poble per a conéixer el patrimoni material i el patrimoni cultural de les persones que l'habiten, les principals expertes.

Passejar per conéixer, tot un món per descobrir

Passejarem per la naturalesa per a aprendre sobre la flora i la fauna autòctona amb l'objectiu de realitzar accions que fomenten la biodiversitat en el nostre entorn més pròxim.

Descobrir el món que envolta l'escola

Mitjançant una pedagogia que treballa a través de la curiositat de les xiquetes i els xiquets com a motor d'aprenentatge, aprendrem molt de sobre l'enclavament privilegiat que envolta l'escola.

ERA REP EL GUARDÓ A LA INNOVACIÓ EDUCATIVA DE FUNDACIÓ LA CAIXA

Un reconeixement per la seua llavor transformadora i capacitat per millorar l’educació i el món rural.

I és que, que ens diguen que d’un total de 570 projectes a tot el territori Nacional, l’Escola Rural Activa haja sigut un dels 10 guardonats, significa que aquesta pedagogia integrativa, social i innovadora va donant passos a gran velocitat.⁣

Amb l’objectiu de fomentar la participació de tot el poble, fem una crida perquè es posen en contacte totes aquelles persones que vulguen participar en les activitats i/o mostrar els seus oficis o coneixements als xiquets i xiquetes del col·legi, que preguem que es posen en contacte amb l’associació a través del següent correu electrònic:

gloria@interpretayeduca.com

Durant la resta del curs us convidarem a participar en diverses jornades “ERA” més enllà de l’aula, perquè les famílies i el poble de Gátova pugueu formar part d’aquesta iniciativa de reconnexió i cura de l’entorn que ens envolta.

Related Posts