Close

PROJECTE ERA “COMENCEM AMB LES ACTIVITATS EXTRAESCOLARS”

Diseno sin titulo

PROJECTE ERA. COMENCEM AMB LES ACTIVITATS EXTRAESCOLARS

Una escola plena de possibilitats, on cada xiquet/a és capaç de veure cada lloc ple d’història al costat dels majors, són capaços de veure la fauna com als nostres iguals i com la flora ens dona la vida.
Vall de Almonacid és un poble de Castelló (Alt Palància), situat en el cor de la Serra D’espadà i envoltat d’autèntiques meravelles!
Aquest poble compta amb 7 alumnes, dels quals 2 passaran el pròxim curs a l’institut. Interpreta Natura i l’Ajuntament Vall de Almonacid treballem per a evitar el despoblament i al mateix temps oferir els grans beneficis d’una escola rural, creant així la 𝑬𝒔𝒄𝒖𝒆𝒍𝒂 𝑹𝒖𝒓𝒂𝒍 𝑨𝒄𝒕𝒊𝒗𝒂 𝑽𝒂𝒍𝒍 𝒅𝒆 𝑨𝒍𝒎𝒐𝒏𝒂𝒄𝒊𝒅.
Una escola plena de possibilitats, on cada xiquet/a és capaç de veure cada lloc ple d’història , són capaços de reconèixer la fauna com a un igual i adonar-se’n com la flora ens dona la vida.

Iniciem extraescolars en la naturalesa!

El dissabte dia 17 en les extraescolars de l’ERA de Vall de Almonacid, els xiquets i xiquetes es van convertir en científics per un dia. Vam posar en pràctica les diferents qualitats relacionades amb l’aigua com la flotabilitat o la coalescència a través del joc i la imaginació.
A més, les nostres xicotetes científiques i científics van fer un autèntic treball de recerca mitjançant l’anàlisi d’aigües en diferents punts del poble. I sabeu què?
Vall de Almonacid pot presumir de tindre una aigua de gran qualitat!
Una cosa ens va quedar clara a tots i a totes, si nosaltres cuidem de l’aigua, ella cuida del planeta i de tots els que en ella habitem.
I com a mostra d’aquest compromís pel clima, vam anar a alimentar i netejar els nostres xicotets triops, un animal en perill d’extinció que ens mostra la nostra gran responsabilitat en la conservació dels ecosistemes, especialment en la cura i conservació dels aqüífers, els rius i les tolles que ens envolten i de tots els que en ell habiten.
WhatsApp Image 2021 04 22 at 09.27.56
IMG 20210426 WA0011
El dissabte dia 24, vam haver de canviar l’activitat prevista a causa de la climatologia que marcava per a l’activitat plantejada.
Decidirem aprendre sobre les aus i la seua importància en els ecosistemes. Concretament vam poder acostar-nos a les espècies autòctones. Parlem sobre els diferents becs i la informació que ens donen sobre les espècies, imaginant què podria menjar cadascun de les aus.
Per a agrair la seua labor incansable els vam fer un obsequi: croquetes d’escaiola!.
Cadascun decidirem col·locar-les en el lloc que més indicat ens va semblar… buscant i buscant vam tindre el lloc apropiat trobem nius!
Al final del dia construirem amb molta paciència als nostres xicotets aus i ens les emportem a casa per a així poder identificar-los amb més facilitat. Alguns van triar al carboner, uns altres a la puput o a l’abellerol, al xoriguer comú, al chorlitejo, a la curruca, a l’oroneta, al pic gros o al blauet.
Esperem no torne a passar inadvertida la gran diversitat d’ocells que sobrevolen els nostres caps!
Amb aquestes activitats pretenem acostar a les famílies que tal vegada comencen a veure una educació activa com la solució als problemes del sistema tradicional. A la possibilitat de vore les seues reaccions i com estimulen les seues capacitats, tant a nivell cultural, educacional i emocional.
Ja hem començat amb les activitats però fins i tot tenim moltes més!
Finalment us deixem el vídeo promocional per al nou curs 2021/22.

Related Posts