Close

Miss R i els quatre magnífics contra els residus

Miss R i els quatre magnífics

Equip missió circular " Reduir, Reutiitzar i reciclar"

Vos presentem a Miss R, a l’inspector Ramaseca i als quatre magnífics.

Ells s’encarreguen de proporcionar solucions als grans reptes quotidians en la gestió de residus. Missió: Estendre la vida útil dels recursos a través de la reducció, la reutilització i el reciclatge és el seu objectiu principal.

És el moment del canvi per a evitar el colapse del model productiu humà!

Miss R. Una heroína amb el poder de la convicció, el coratge i l’entusiasme que lluita sense descans per concienciar la població.

oganic png

El devora llandes, amb cert aspecte oriental, és “TIC” (Plàstic).

Contenedor azul 2

 

I el més verd, no per això el més ecologista, és “DRE” (Vidre).

Rama seca
MissR

El més marró és capaç de fer ressorgir la vida. El seu nom és “NIC” (Orgànic).

envases

 

El pasta, se’ns confon amb el cel i el seu nom és “TRO” (Cartró).

Cont Verde 2

Inspector RamaSeca. Més sec que una espardenya, no tindrà pietat a l’hora d’analitzar el grau de consecució dels ODS en matèria de reciclatge.

Missió circular

L’equip de redacció ha donat forma a una història atractiva i creativa capaç de captivar al públic i aconseguir que s’impliquen en la “Missió circular”

Miss R era una jove trista pels problemes mundials generats pel fem. Després de molt pensar, va tindre una idea arran d’una caixa que trobà amb objectes del seu iaio. Ell no sabia el que era el “poliespan” i açò li va fer adonar-se que fa només uns anys aquest problema amb els residus no existia. Li hauria encantat ser una superheroïna i poder tirar el temps enrere per a evitar tota la contaminació, però no és el seu cas. 

Un bon dia trastejant pel garaig recordà les converses que tenia amb el seu avi. Fou ahí quan pensà que amb un poc de coratge i entusiasme podria aconseguir que les persones feren una acció tan senzilla, beneficiosa i barata com és el reciclatge. 

A partir d’aquest moment comença la història!

Activitats d’educació per a la sostenibilitat.

Despertarem l’entusiasme per gestionar correctament els residus domèstics, la qual cosa ens porta a poder treballar les 3Rs (reciclar, reutilitzar i reduir),  i indagarem en l’impacte dels residus en el medi natural. 

Els objectius dels tallers són:

      • Aprendre la realitat dels residus i el seu impacte en el medi ambient.
      • Posar en pràctica la reducció de residus a través dels hàbits de consum de l’esmorzar a l’escola, als parcs o zones verdes (en primària).
      • Entendre el significat i importància del reciclatge i com es classifica cada residu.

Els objectius els tenim clars i tots coincidim amb ells, ara toca entrar en escena, i per açò aplegaran Miss R, l’inspector Rama Seca i els quatre magnífics. 

Miss R farà la seua entrada pegant fort! Tirant escombraries per tot el sòl mentre va cridant: Escombraries, escombraries!

Després de captar l’atenció de xiquets i xiquetes és hora de mantindre una breu conversa amb el “públic” sobre la importància de cuidar el medi ambient i no generar residus. Miss R adverteix als més xicotets que un inspector més sec que la moixama està a punt d’arribar per a repassar-los fins a l’últim gram d’escombraries.

Al moment es presentarà aquest tipus estirat, gris i inflexible, maletí en mà. Busca restes de fem sense parar i adverteix a l’auditori que el fem és una gran amenaça, a vegades invisible. L’inspector, Rama seca, el nostre genuí amic, vol buscar-se aliats. Espera extreure de les xiquetes i xiquets el seu gran poder per a redirigir el món, cuidant molt bé el que consumeixen, el qual acabarà convertit en residu.

 

I perquè la cosa no quede només en teoria, EcoAuditoria!

L’inspector, inspeccionarà minuciosament cada envàs, els insta que li vagen dient una per un, que han portat per a esmorzar. Després obtindrem una estadística real de la consciència del lloc o l’aula.

IMG 3699

En quins terribles envasos van embolicats els seus preuats aliments!

Continuem amb el joc “el pes just” ací treballarem el concepte dels volums i les emissions pel transport i el “passalafava” on els alumnes participaran en el famós concurs de la tv.

Els nostres dos personatges Miss R i inspector Rama Seca formen el cor perfecte per a cantar als quatre vents i mars les bondats de la consciència meticulosa en la gestió dels residus.

Una teatralització en tota regla!

Totes aquestes activitats i jocs es duran a terme mitjançant la teatralització amb disfresses creades per l’equip de disfresses i atrezzo de Interpreta Natura. 

Seran capaços de diferenciar els diferents tipus de residus, obtindre un comportament proactiu entorn als hàbits de consum més sostenible, aprendre com separar en origen i preparació per a la reutilització i reciclatge, medició de volums i aplicar-ho als residus.

Els reptes, el joc i la teatralització fan que la motivació per aprendre siga màxima el contingut siga divertit i aconseguir un bon equip ANTIRESIDUS. Aprendre jugant es la millor manera d’interioritzar conceptes!

A més no sols això, una economia circular significa no sols fer un bon us dels residus, sinó una bona transició energètica, l’alimentació saludable i ecològica també resulta imprescindible treballar als més menuts en ella. 

Interpreta Natura ha vingut per a ensenyar, conscienciar i donar valor al nostre patrimoni natural i cultura, tenim els materials preparats, tots els nostres superherois investigant i tot el nostre equip format, sols falta PRENDRE ACCIÓ!

EMBLEMA PRESIDENCA scaled
LOGO INTERPRETA

Related Posts