Close

Estrenem apiari educatiu a Vall de Almonacid

Estrenem un nou apiari educatiu en Vall de Almoncid

Amb l’inici del projecte Olivares de Miel, les abelles ja han arribat al paratge d’Anchoy.

olivares de miel

Interpreta Natura, amb el patrocini de la Fundació Bancaixa – CaixaBank a través de la seua IV Convocatòria Mediambiental, ha posat en marxa el projecte Olivares de Miel en el municipi de Vall de Almonacid.

Olivares de Miel és un projecte pilot que busca la recuperació de camps d’oliveres de secà que, juntament amb la plantació d’aromàtiques, afavoreix el paisatge de mosaic agroforestal, crea perímetres nets per a fer front a possibles incendis forestals i afavoreix la biodiversitat amb especial mirada cap a l’apicultura. El projecte segueix la línia d’altres iniciatives del territori espanyol com és el cas del Castell de Canena i l’associació Alvelal (Almeria), l’empresa Almendrehesa (Granada) o Diverfarming (Jaén).

Aquest projecte sorgeix davant la necessitat de treballar amb les abelles i la seua adaptació al canvi climàtic al mateix temps que es recuperen terrasses de secà per a fomentar la biodiversitat, es creen espais nets des dels quals fer front a possibles incendis forestals i s’estudia la possible diversificació econòmica mitjançant la producció d’olis essencials.

logo reviu olivares de miel

Foment de la Biodiversitat

Recuperació de terrasses de secà, plantació d'aromàtiques on ajudar a les abelles i pol·linitzadors silvestres.

Diversificació econòmica mitjançant la producció d’olis essencials

Promoció del paisatge agroforestal

Prevenció d'incendis.

Crear espais nets per prevenir possibles incendis.

Plantació d'aromàtiques per a abelles i altres pol·linitzadors

Difusió i educació apícola

L’olivar de mel consisteix a intercalar tanques aromàtiques entre olivers per a obtindre així oli, mel i olis essencials. Amb la plantació d’aromàtiques mel·líferes ajudem a l’alimentació de les abelles Apis mellifera i d’altres pol·linitzadors silvestres, perquè amb la presència d’aquestes plantes s’augmenta l’existència de refugis per a la fauna sense oferir un policultiu d’aspecte desordenat.

D’altra banda, amb la plantació d’aromàtiques en camps de secà es promou el paisatge agroforestal i es fa front a l’erosió del sòl, millorant la seua fertilitat.

En el marc d’Olivares de Miel, el municipi de la Vall de Almonacid estrena un apiari educatiu que difondrà les principals tasques apícoles en el sector ecològic, els beneficis fruit del treball incansable d’aquesta espècie i els principals reptes als quals s’enfronta en l’actualitat.

La muntanya dona la benvinguda a les seues noves pobladores amb la floració del romer i de l’ametler, el gran moviment que s’observa aquests dies en la piquera dona mostra del molt que els ha agradat la seua nova llar.

Related Posts