Close

Continua el projecte d’Escola Rural Activa en l’aulari de Gátova.

Continua el projecte d’Escola Rural Activa en l’aulari de Gátova

Educació activa, arrelada al territori

5

Continua el projecte de l’Escola Rural Activa (ERA) a Gátova.  Interpreta Natura, en col·laboració amb l’Ajuntament de Gátova i l’aulari de Gátova integrat en el CRA Alt Carraixet, impulsa el projecte ERA amb el suport financer de la Diputació de València.

El projecte ERA es converteix en una altra experiència real al poble de Gátova

4

La posada en marxa de l’hort escolar, un espai comestible i educatiu, comença a donar els seus fruits. Cultivem i aprenem sobre tècniques agrícoles i ecosistemes a l’aire lliure. L’hort escolar s’ha convertit en un laboratori d’acció, observació i experimentació amb l’ecosistema.

Altres activitats són destinades a la interpretació de la naturalesa i l’entorn, com excursions interpretatives de flora i reconeixement de plantes autòctones i recursos naturals o una gimcana pel poble sobre el patrimoni cultural i històric acompanyada de tallers.

345440145_1308757773013341_6230110145914767848_n (2)
6

Comptem també, per al projecte ERA, amb les famílies a l’hora de programar activitats. Des d’activitats familiars de jocs i balls tradicionals en la plaça, fins a rutes teatralitzades amb personatges històrics de l’Aldea d’Olla.

Comencem també la marxa amb l’Escola d’oficis oblidats, una sèrie de tallers oberts que tenen lloc els dissabtes. Tallers de talla de fusta, ceràmica, costura, cistelleria i llana són les temàtiques que inspiren aquesta labor de reviure tècniques i sabers tradicionals que esperem que continuen sent accessibles i recordats en futures generacions.

1

El motor d’aprenentatge del projecte ERA a Gátova treballa amb el foment de la curiositat i el joc, com una forma interactiva de compartir coneixements, pensant sempre en totes les edats i el grup internivel.

Amb l’objectiu de fomentar la participació de tot el poble, fem una crida perquè es posen en contacte totes aquelles persones que vulguen participar en les activitats i/o mostrar els seus oficis o coneixements als xiquets i xiquetes del col·legi, que preguem que es posen en contacte amb l’associació a través del següent correu electrònic: gloria@interpretayeduca.com

Related Posts