Close

EXTRAESCOLARS – RECONNECTA AMB LA NATURALESA

EXTRAESCOLARS - RECONNECTA AMB LA NATURALESA

Si existe para la humanidad una esperanza de solución y ayuda, esta no podrá venir más que del niño, porque en él se construye al hombre.

– Maria Montessori

EXTRAESCOLARS ¿UNA NECESSITAT?

Amb tot açò del COVID-19 és un embolic poder organitzar tot el tema de col·legis, extraescolars, menjadors, tallers, etc… En aquestes últimes setmanes, tothom parla del mateix, (que si col·legi sí o col·legi no…), continuar amb el dia a dia, és inevitable.

Els adults ja fa temps que hem tornat a la normalitat, alguns fins i tot no han parat, però els xiquets són els últims que estan tornant a la normalitat, i els que més han patit les conseqüències d’aquesta pandèmia.

Un complet aïllament de la naturalesa, amb unes conseqüències del que es coneix com a “Trastorn per dèficit de naturalesa” (TDN).Alguns efectes del TDN són la falta de concentració, l’ansietat, l’estrès i la irritabilitat.

Un estudi de la Universitat Autònoma de Madrid conclou en què: “Hem vist que com més gran és la naturalesa pròxima, abans es recuperen els xiquets esgotats, millor mantenen l’atenció i major consciència ambiental tenen”.

En INTERPRETA NATURA portem anys educant i conscienciant als menuts en valors, ensenyar a voler-la i gaudir-la, som un dels pilars en els quals les escoles i entitats es poden secundar per a aconseguir aquest objectiu.

Les activitats les realitzem en gran part en l’exterior ¿on sinó van aprendre de manera activa? Ara més que mai necessiten exteriors, les nostres activitats estan basades en l’aprenentatge actiu amb la Naturalesa.

No poden permetre’s realitzar les extraescolars dins d’una classe pintant totes les tardes, han de sortir i fer-ho de manera segura.

És interessant demanar l’ajuda que ha ofertat la Generalitat (són 5 minuts per a demanar-la), i posteriorment, com sabem que teniu molta feina,  nosaltres a més elaborem la MEMÒRIA que necessites per a la subvenció.

¿T'AGRADARIA NATURALESA A LES TEUES AULES?

Ens comprometem a ensenyar-los a CUIDAR I VALORAR la naturalesa, que les classes siguen PRODUCTIVES i a tindre la MÀXIMA CURA per a previndre el contagi en els xiquets.

EXTRAESCOLARES -Educamos para conservar la naturaleza.

Cada vez se hace más necesario educar y enseñar a los niños a conservar y cuidar la naturaleza, para que en un futuro de ellos dependerá la vida, la tierra y nuestro patrimonio. Para ello tenemos que educarlos desde pequeños, y no es suficiente con darles teoría, debemos saber transmitirles que es la NATURALEZA, y para ello no basta con decirles cómo se dice cada árbol, planta o animal …

En INTERPRETA NATURA llevamos años educando y concienciando a los niños en valores, enseñar a quererla y disfrutarla, somos uno de los pilares en los que las escuelas y entidades se pueden secundar para conseguir este objetivo.

TEMÀTICA

BOSCOLETA «NADAL-PASQUA»

Ja hem fet diverses BOSCOLETAS, són els tallers i activitats que realitzem en diferents dates, com poden ser per Nadal o Pasqua, totes elles han tingut molt bona acceptació, els xiquets s’han motivat, han aprés i han jugat un munt.

Hem arribat fins i tot a tindre la setmana passada a la VALL DE ALMONACID, un gran projecte amb el qual estem molt contents. Han aprés, s’han divertit, i per descomptat hem pres moltes mesures de seguretat i han estat protegits i lliures de COVID.

«ENS PRENEM DE FORMA MOLT SERIA LES MESURES NECESSÀRIES PER Al COVID-19″.

  • IMG 20200827 WA0018
  • IMG 20200827 WA0020
  • IMG 20200829 WA0004
  • IMG 20200829 WA0007
  • IMG 20200829 WA0008
  • 9 1
  • IMG 8456 1 scaled
  • IMG 8696 1 scaled

TALLERS I ACTIVITATS D’ANIMACIÓ I CULTURA.

Els tallers i activitats que realitzem també tenen molt bon acolliment, ja que en tots ells aportem animació, interpretació i educació de la temàtica que realitzem. Tots ells compten amb una fi, ensenyar als xiquets alguna cosa, però des de la interpretació, el joc i la creativitat, fem que els xiquets participen i aprenguen d’ells mateixos.

TEMÀTICA

– Naturnits
– Activitats de voluntariat ambiental
– Formació ambiental
– Activitats vinculades al coneixement agroalimentari i les activitats
agràries.
– Exposició interpretativa amb activitats “De sempre i de prop, el millor”.
– Visites guiades a explotacions agroecològiques o mercats agroecològics.
– Activitats entorn dels horts escolars o urbans.
– Taller de pol·linitzadors.
– Taller d’alimentació saludable i receptes amb productes locals.

Método “Flow Learning”

Inspirats en el moviment mundial “Sharing Nature”, dedicat a ajudar xiquets i adults a aprofundir la seua relació amb la naturalesa. Aquesta tècnica utilitza, activitats creatives que canvien la vida de la naturalesa i el mètode d’aprenentatge “Flow Learning”, un sistema d’ensenyament revolucionari que fomenta l’empatia i fa que els principis ecològics cobren vida.

Reconnectar amb la Naturalesa

Mitjançant les experiències i activitats vivencials que plantegem perseguir els següents objectius:

Inspirar un sentit de responsabilitat a través d’experiències de naturalesa immersives i que canvien la vida.
Ensenyar els principis de l’ecologia mitjançant el joc i l’experimentació.
Fomentar experiències intuïtives de la naturalesa que desperten els sentiments.
Crear recursos innovadors per a la consciència de la naturalesa i el benestar.
Transformar la societat mitjançant la formació d’una generació mediambientalment compromesa.
Apoderar a les persones per a generar persones felices que constituïsquen una Comunitat forta.
Ajudar la naturalesa i a les persones a descobrir la seua pròpia naturalesa.

¿QUI SOM?

Som una Associació que treballem des de fa anys amb els ajuntaments per a oferir la nostra interpretació com a eina principal per a reconnectar els béns naturals i culturals als xicotets.

Realitzem activitats preparades per a cadascun dels nivells educatius, totes elles disseñades i dirigides per interpretes i educadors amb la finalitat de donar a conéixer i millorar la conservació del patrimoni, tant natural com cultural.

Icon Image

CUSTÒDIA DE TERRITORI

Aquest terreny és el treball del nostre èxit i exemple del nostre compromís.
Icon Image

VOLUNTARIAT FORESTAL

Enguany comptem amb voluntaris de més de 20 països. Tots els dies els nostres voluntaris recorren les nostres zones en els punts alts per a vigilar i previndre els incendis.
Icon Image

HORT ESCOLAR

Creem i assessorem en el projecte d’hort escolar a través d’experts en agricultura ecològica.

¿ CREEM NATURALESA A LES AULES?

Ens comprometem a ensenyar-los a CUIDAR I VALORAR la naturalesa, que les classes siguen PRODUCTIVES i a tindre la MÀXIMA CURA per a previndre el contagi en els xiquets.

Related Posts