Close

VOLUNTARIAT AMBIENTAL EN PREVENCIÓ D’INCENDIS I.N. 2021

VOLUNTARIAT AMBIENTAL EN PREVENCIÓ D’INCENDIS I.N. 2021

IMG 20210714 WA0003
Per tercer any consecutiu I. Natura ha realitzat el Voluntariat ambiental en Prevenció d’Incendis Forestals, dintre del programa de voluntariat finançat per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica a través de la Direcció General de prevenció d’incendis forestals.
Aquest any, la participació ha sigut de nou més que considerable. Han participat més de 70 persones de quasi 20 països diferents. A diferència dels darrers, hem comptat amb una participació de gent autòctona més alta que en els períodes anteriors. Així i tot, s’ha de tenir en compte que la reducció en quantitat de participants d’altres països s’ha vist afectada per la impossibilitat de viatjar dels estudiants Erasmus Plus, els quals representaven una fracció important dels col·laboradors.
Per impulsar i millorar  la participació a nivell comarcal, l’Ajuntament d’Alzira i Interpreta Natura han contactat amb els ajuntaments dels pobles situats al voltant de la Serra de Corbera i la Serra de les Agulles (Corbera, Llaurí, Favara, Tavernes de la Valldigna i la Barraca d’Aigües Vives). Aquests pobles han de cooperar en la vigilància de les serres que els envolten per aconseguir una major eficàcia dels programes de prevenció d’incendis. Aquest any hem donat els primers passos per poder formar una coalició per la protecció de la natura. Aquestes col·laboracions són fonamentals ja que s’ha de prioritzar l’interès comú al particular de cada consistori. Per això confiem que amb bon talant i bona predisposició serem capaços d’augmentar i distribuir entre tots les hores de vigilància efectiva.
També s’ha evidenciat una disminució de les cremes agrícoles als mesos on està totalment prohibida aquesta activitat que, per nosaltres, és prescindible en molts casos i contaminant en tots ells. Volem pensar que la tasca d’informació realitzada al llarg d’aquests anys comença a donar els seus fruïts.
Respecte als piròmans i incendiaris, cal que la vigilància siga efectiva tant de dia com de tarda-nit, on aquests individus tenen més activitat. Per això la participació organitzada dels diversos grups de voluntariat, així com la participació ciutadana, els complicaria molt més els seus intents destructius.

Altra activitat que hem fomentat aquest any és la col·laboració amb grups de voluntaris d’altres indrets, i la visita a altres associacions que també fan voluntariat de prevenció i/o extinció. Alguns exemples són ADENE grup d’Enguera amb més de 25 anys d’experiència, o els voluntaris de la Serra d’Espadà. A més a més, hem contactat amb entitats d’àmbit social, com la Creu Roja, Cepaim o el Criss de Carcaixent, per a què els seus usuaris coneguen a través de l’experiència les tasques que realitzem al voluntariat.

Diseno sin titulo

Us esperem el proper any, més motivats i conscienciats, per a participar en la protecció dels nostres espais naturals, imprescindibles per a la vida i la salut.

Related Posts