Close

Teatre i natura. Reconnecta!

ADMINISTRACIONS LOCALS

Xarxa de #TurismeAlParatge

 

SERVEIS PER A RECONNECTAR AMB LA NATURALESA DAVANT LA “NOVA REALITAT”

Félix Rodríguez de la Fuente ja observava que “la cultura tecnològica està obligant l’home a viure en presons confortables, en immensos laberints sense horitzons, fets de ciment, ferro i cristall”.

 

Els espais naturals tenen un sorprenent poder restaurador. Per això, hem de crear una estreta relació amb la naturalesa.

 

El període de “tancament” que hem viscut ha posat de manifest l’efecte psicològic de viure permanentment entre quatre parets. La falta de contacte a l’exterior i en concret a elements naturals augmenta considerablement la sensació d’estrés, soledat i ansietat.

Richar Louv va encunyar el terme de “trastorn per dèficit de naturalesa” per a referir-se a les malalties psicològiques, físiques i cognitives causades per la separació dels entorns naturals. A més assenyala que “allunyar-nos dels entorns naturals pot reduir la nostra capacitat atencional i conduir-nos a la depressió.

Per això és necessari oferir a la població “experiències reals”. Vivències mitjançant les quals les persones puguen tornar a sentir l’olor dels pins, el cant d’un carboner, el color de les flors o la vida dels animals.

Aquest contacte directe amb la realitat de les coses ens permet desconnectar del nostre món artificial i ens aporta beneficis en cos i ment proporcionant-nos salut, allunyant les preocupacions i millorant l’estat d’ànim.

 

El teatre com a vincle experiencial entre ment i naturalesa.

Però a vegades connectar amb la naturalesa no és senzill. Condicionats pels nostres esquemes mentals, el ser humà se sent “fora de la llar” quan es troba en el medi natural.

Res més lluny de la realitat. Com va dir Gary Snyder, “la naturalesa no és un lloc que visitar, és la llar”.

Interpreta Natura som especialistes a crear històries que vinculen emocionalment als participants amb el lloc a conéixer, estimar i conservar. Aquest vincle s’aconsegueix aconseguint que cada persona trobe una relació personal o emocional entre ella i la història que s’està desenvolupant sobre el lloc.

Mitjançant les tècniques interpretatives adequades pretenem despertar aquest estret vincle entre naturalesa i persones amb l’objectiu que aconseguir els beneficis per a totes dues parts que això suposa.

 

Tot lloc té una història que contar.

Els nostres personatges conten la història d’aqueix espai natural tan pròxim a tu, donant rellevància a la seua història, cultura i tradició amb la finalitat de transmetre el seu valor i potencialitats.

El teu municipi pot formar part de la Xarxa de #TurismeAlParatge, perquè és necessari impulsar les accions de reconexión amb la naturalesa mediambientalment sostenibles. Pots informar-te sobre aquesta iniciativa en la “Xarxa d’Espais Naturals d’interés local amb productor turístic sostenible“.

Només amb un entorn saludable i una població feliç podrem construir una Comunitat forta.

 

Sol·licita una reunió presencial o a través de Meet.

 

Related Posts