Close

NADAL VERD A ALFARP

” El trastorn per dèficit de naturalesa descriu els costos humans per l’alienació de la naturalesa, entre altres, l’ús disminuït dels sentits, dificultats d’atenció i índex més elevat de malalties físiques i emocionals. (…) En ponderar les conseqüències del trastorn, també podem fer-nos més conscients de les benediccions que poden rebre els nostres fills —biològica, cognitiva i espiritualment—per mitjà de la connexió física positiva amb la naturalesa. ”

 

Los últimos niños en el bosque.

Richard Louv, 2005

NADAL VERD A ALFARP

Interpreta Natura ha desenvolupat la Boscoleta de Nadal a Alfarp. Quinze xiquets i xiquetes han jugat i s’han acostat a la naturalesa més pròxima a la localitat gràcies al suport de l’Ajuntament d’Alfarp.

Des de Interpreta Natura ens hem compromés en la missió de connectar o reconnectar a tots els ciutadans, i especialment als xiquets i xiquetes, amb la naturalesa. Ara, quan les mesures de confinament i prevenció contra el Covid-19 ens han acostat a les pantalles més que mai, és el moment d’actuar. És el moment de recordar que la naturalesa és una font infinita d’estímuls que afavoreixen en els xiquets i xiquetes la inspiració, l’aprenentatge i la connexió amb la vida. Gràcies a que l’Ajuntament d’Alfarp comparteix aqueixa visió, durant 6 dies els xiquets i xiquetes de la localitat han pogut gaudir d’un nadal més verd, plena d’emocions i connexions que no oblidaran.
El joc com a eix conductor, les rutes i eixides al camp a conéixer els voltants de la localitat i els tallers manipulatius i experimentals han permés als xiquets i xiquetes reconnectar amb la naturalesa. Els seguidors de l’associació sabeu que portem un temps implantant la metodologia del: “aprenentatge fluid”. Joseph Cornell va idear aquesta metodologia per a aconseguir que resultara més senzill per a qualsevol ajudar als altres a reconnectar amb la naturalesa de manera profunda i significativa. Pots conéixer més sobre la metodologia en el webinari que vam preparar el mes d’octubre passat,emocions i connexions que no oblidaran.

CCom a conclusions de la *Boscoleta de Nadal d’Alfarp reproduïm la valoració de la regidor responsable, Mireia Albiach Lluch: 

“La valoració de la Boscoleta de Nadal és positiva, per la programació realitzada complint els objectius, les monitores amb un tracte pròxim a les famílies, l’anticipació dels tallers informant cada dia, complint els horaris, que revisarem per a pròximes activitats. I, el més important, la felicitat dels xiquets i xiquetes del poble que l’han passat molt bé”.

Tan important com escoltar les opinions dels adults ha sigut observar l’evolució dels propis xiquets i xiquetes. Cal destacar l’avaluació que s’ha obtingut d’un xiquet en concret, perquè és molt positiva, ja que durant el procés d’aprenentatge en la Boscoleta, l’alumne ha mostrat molt d’interés per a resoldre les preguntes de: per què? Com ho puc fer? Per què ocorren aqueixes coses? Hem aconseguit que el xiquet per si mateix, i a través de l’exploració i la reconexión amb la naturalesa, puga donar resposta a cadascuna de les qüestions que es plantejava els primers dies. I d’aquesta manera ell ha vist que podia donar solucions personals a totes aquelles actuacions negatives que observava en els diferents entorns més pròxims.
Des de *Interpreta Natura llancem una invitació als diferents ajuntaments perquè s’animen a treballar per la *reconexión dels xiquets i xiquetes amb la naturalesa. Nosaltres ja estem preparant tot tipus d’activitats noves. Les pròximes *BOSCOLETAS que ens esperen són les de falles, les de pasqua i les de l’estiu.
Estarem encantats de resoldre qualsevol dubte i, per descomptat, d’adaptar la programació a les seues necessitats i a les característiques del seu propi entorn natural.

A continuació els deixem algunes de les imatges de les diferents activitats realitzades en la Boscoleta d’Alfarp.

Related Posts