Close

Introducció al coneixement d’insectes al ForestLab

INTRODUCCIÓ AL CONEIXEMENT D’INSECTES AL FOREST-LAB

Els insectes són els grans desconeguts de la gent en general i també dels que estimem la natura, degut a què, és més normal que tothom conegui als grans depredadors que als insectes, alguns dels quals també ho són. Però compte, hi han moltes més espècies d'insectes que de tots els altres tipus d’animals, gran quantitat d’elles desconegudes, i altres que mai coneixerem perquè han desaparegut abans de què les descobrirem.
Diseno sin titulo 1
Insecto 2

Quin és el paper dels insectes i en que ens ajuden als humans?

Tenen un paper protagonista essencial en la cadena tròfica: estan a la seua base. A més a més, ens “serveixen” per a un fum de coses. Podem anomenar com a exemple la cotxineta de la coscolla, que s’utilitza per a tints. També hi han vespes, coleòpters i altres famílies que són depredadors de plagues que afecten als nostres cultius, també anomenats fauna útil. Un dels més estimats són les marietes que poden menjar més de 50 pugons per dia. També la cuqueta de llum, que depreda cargols i bavoses, i així podria citar-ne un munt més.
D’altra banda, són i seran font de proteïna de qualitat per als humans. També són imprescindibles per alimentar altres espècies que regulen i equilibren l’ecosistema com moltes aus. Alguns, a més a més, són bioindicadors de la qualitat del ecosistema en què ens trobem. Fins i tot, alguns dels seus sistemes de vol han sigut copiats pels humans als seus invents, i de segur que hem deixe més avantatges que ens proporcionen.
Insecto 3
Si el món col·lapsés, segurament algunes espècies d’ells subsistirien on cap altra espècie ho faria. Per tant, conèixer-los i reconèixer-los millor és molt més important del que pareix ser que creguem, i per això el passat 1 de maig tinguérem l’ocasió i el plaer d’aprendre un poc més d’aquests companys de viatge a un taller de reconeixement i cens d’insectes al “Forest Lab” de Interpreta Natura, situat a la Vall de la Casella, de la mà d’un gran amant, coneixedor i estudiós d’ells: Esteban Tomàs Sapena, que va aconseguir que el matí se’ns passés volant, tan ràpid com una oroneta.
IMG 20210501 WA0005

Altres activitats que podeu gaudir!

Simplement heu d'indicar nom i cognom, telèfon i participants

Refugio abejas

Construcció de Refugi per abelles

Un taller per a la construcció de refugis per a pol·linitzadors amb la finalitat d'afavorir la presència de borinots o abelles,
Insectos

Adaptació de basses per amfibis

El temut mosquit tigre, a més del comú, realitzen els seus llocs en aigües estancades. Per això, adaptarem les nostres basses al gust de gripaus i granotes, els qui segur es donen un bon banquet amb les seues larves.
apicultura

Taller de praderes i d’apicultura

Abelles i altres “insectes bons” necessiten alimentar-se tot durant tot l’any. Per això sembrarem un gran prat de flors que els proveirà de nèctar, pol·len i un refugi adequat per a amagar-se.

Related Posts