Close

IKEA ix a la muntanya amb nosaltres

El passat 6 de maig, els treballadors d’IKEA València van passar el matí coneixent el Paratge Natural Municipal de la Casella d’Alzira. No van parar ni un minut i cal veure la de coses que van fer. T’ho comptem ara mateix perquè estem molt orgullosos de poder dir que IKEA ix a la muntanya amb nosaltres.

Si vols veure el vídeo amb la benvinguda i la xicoteta explicació del projecte d’Interpreta Natura que els va fer Fede, punxa ací, són a penes uns minuts.

D’acord amb la filosofia d’Interpreta Natura, es va aprofitar un moment del matí per entrar en calor penjant caixes niu en la parcel·la de FUNDEM que l’associació custodia. També se’ls van mostrar els treballs de millora que anem realitzant.

Impressionant va ser la xicoteta demostració de falconeria que Álvaro els va fer amb Byron, la seua àguila Harris. Segur que molts no oblidaran eixe matí ja només per això.

 

Tot el grup va pujar fins el vedat dels cérvols, i va ser allí on es van dividir en dos grups. Atesos els interessos i condicions físiques dels participants, uns van decidir pujar a l’Ouet i la resta van pujar al mirador situat sobre el vedat. L’ascens a l’Ouet va ser divertit i relativament fàcil malgrat la calor d’aquell dia tan primaveral. Pel camí, van provar nispros salvatges, que molts participants no sabien que es podien menjar. El grup dels més valents al final va obtindre la seua gran recompensa que no és una altra que les increïbles vistes que ens proporciona aquest antic observatori forestal: la marjal, el Mediterrani, Cullera, Tabernes, l’Albufera, així com València i les grues del port.

L’altre grup, més reduït, que va visitar el Mirador, prompte es trobava de nou a la Casa Forestal i el vedat dels cérvols, on van conéixer diferents espècies vegetals pròpies del paratge. I allí, en el vedat dels cérvols, van tindre la immensa sort que s’acostaren, molt prop de la tanca, els dos mascles que formen part de la manada de cérvols que habita aquest paratge.

Per a la memòria queden les vivències d’aquell dia, així com una enorme compilació de fotos que els participants es van fer aprofitant aquest marc incomparable.

 

 

Related Posts