Close

Experimenta i… viu la natura!

ADMINISTRACIONS LOCALS

SERVEIS PER A RECONNECTAR AMB LA NATURALESA DAVANT LA «NOVA REALITAT»

“Experimenta el que és ser part del món natural”

Després de setmanes confinats a casa, reprendre el contacte amb la naturalesa no és un luxe sinó una necessitat vital.

Segons Félix Rodríguez de la Fuente, la funsió de l’activitat mental, sobretot la imaginativa, amb les experiències directes constitueixen la base per a poder  acostar-nos a la comprensió de la realitat natural.

 

Segons Bibiana Infante, psicòloga, entrenadora en Disciplina Positiva per la Positive Discipline Association i directora del Centre Integral de Disciplina Positiva, després de la crisi haurem d’estar atents, no ja als comportaments dels xiquets, sinó a les seues emocions. Els xiquets i xiquetes estan en tot moment prenent decisions sobre com “sóc jo”, com és “el món” i com són “els altres”, així que, la nostra llavor és ajudar-los al fet que el que pensen, senten i decidisquen els genere un benestar emocional.

La comprensió i vivència de la naturalesa facilita que la nostra població prenguen decisions saludables que els faça prosperar i adquirir habilitats al llarg de la seua vida, restablint l’equilibri perdut i reduint els nivells de por, ansietat i sensació de soledat.

El joc revitalitza i anima l’experiència de la naturalesa de les persones. Els jocs lúdics capten l’atenció de les persones i fan que l’aprenentatge siga multidimensional i divertit. Els participants deixen d’observar passivament l’entorn sol amb el seu intel·lecte; amb el joc, tot el seu ser s’involucra. Pel fet que els participants estaven utilitzant totes les facultats de percepció i coneixement, tant els xiquets com els adults cobren vida i la naturalesa cobra vida per a ells.

Mètode “Flow Learning”

Inspirats en el moviment mundial “Sharing Nature”, dedicat a ajudar xiquets i adults a aprofundir la seua relació amb la naturalesa. Aquesta tècnica utilitza, activitats creatives que canvien la vida de la naturalesa i el mètode d’aprenentatge “Flow Learning”, un sistema d’ensenyament revolucionari que fomenta l’empatia i fa que els principis ecològics cobren vida.

Reconnectar amb la Naturalesa

Mitjançant les experiències i activitats vivencials que plantegem perseguim els següents objectius:

  • Inspirar un sentit de responsabilitat a través d’experiències de naturalesa immersives i que canvien la vida.
  • Ensenyar els principis de l’ecologia mitjançant el joc i l’experimentació.
  • Fomentar experiències intuïtives de la naturalesa que desperten els sentiments.
  • Crear recursos innovadors per a la consciència de la naturalesa i el benestar.
  • Transformar la societat mitjançant la formació d’una generació mediambientalment compromesa.
  • Apoderar a les persones per a generar persones felices que constituïsquen una Comunitat forta.
  • Ajudar la naturalesa i a les persones a descobrir la seua pròpia naturalesa.

Dissenyem el teu programa d’activitats i tallers mediambientals sobre pol·linitzadors, fauna útil, alimentació saludable, reciclatge, voluntariats, observació d’ocells…

 

 

Related Posts