Close

ESCOLETA AMBIENTAL D’ESTIU A VALLADA

L’escoleta ambiental d’estiu de Vallada ha estat tot un èxit!

No hi ha res millor per desconnectar de tot un curs escolar, amb els seus deures i exàmens, que gaudir de l’entorn natural més pròxim i del qual, moltes vegades, no som conscients. És per això que l’Escoleta Ambiental de Interpreta Natura arriba al municipi de Vallada.

 

Al llarg de 5 dies, els assistents a aquesta escoleta han après a observar el seu entorn més pròxim.

Aquesta tasca d’observació els ha conduït a entendre els diferents hàbitats que envolten el seu municipi, a observar i identificar les aus que els han acompanyat al llarg dels dies i a entendre la importància de la seua presència i els problemes que suposa la seua absència.

 

A més a més, les activitats han estat encaminades a la millora de la biodiversitat més propera al municipi, és a dir, a la biodiversitat dels carrers, parcs i jardins del municipi. Fet pel qual, l’activitat principal de l’escoleta ha estat la construcció i col·locació de 7 caixes niu que els assistents han construït treballant cooperativament.

Les 7 caixes per a aus insectívores es col·locaren als parcs i jardins del municipi per tal d’afavorir la presència d’aquestes aus i obtenir els nombrosos beneficis que ens aporten.

 

Per finalitzar, i per tal d’haver conegut els diferents tipus d’aus que sobrevolen els cels del municipi de Vallada, els xiquets i xiquetes gaudiren d’un taller sobre aus rapinyaires, amb la finalitat de conèixer la seua biologia, hàbitat i problemes de conservació.

 

I per què s’ha optat per aquest tipus d’activitats? Doncs perque és necessari conèixer per connectar amb la nostra natura, amb la finalitat de conservar-la, i la millor ferramenta és l’educació i la interpretació del nostre entorn.