Close

Trobada de xamans

L’OPORTUNITAT DEL SEGLE: Reconnectar amb la Natura en “aquesta nova realitat”

“Tots hem d’anar engrossint aqueix xicotet exèrcit, que el dia de demà es considerarà un exèrcit heroic! Molt més que els que van lluitar amb les armes a la mà: l’exèrcit dels quals un bon dia van dir que calia fer alguna cosa per a protegir a una mare que no es queixa, que ens ha donat tot el que tenim, i a la qual estem matant!”. Félix Rodríguez de la Fuente

 

T’escric a tu. Em dirigisc a tu i als teus per a animar-vos a fer un pas avant.

El nostre món ja estava ferit de mort abans d’aquesta sobtada crisi, i com a persona conscient segur que eres plenament sabedora d’això.

Per si la crisi climàtica i econòmica que devora al Planeta no fóra suficient, ara hem d’afegir-li aquest nou factor que s’ha fet “viral”.

El confinament acabarà però el virus no desapareix. La societat ha d’enfrontar-se a una nova realitat sense saber cap a on caminar. És obligació dels nostres dirigents assenyalar la senda a seguir, però això només serà possible si els ciutadans sabem què hem d’exigir-los.

Si es pot deduir alguna cosa en clar d’aquesta crisi és que la reacció primerenca és essencial. Haurem d’estar predisposats a treballar junts i de manera solidària.

Considerem que és imperant l’adopció immediata d’un model que contemple la mobilitat sostenible, les energies renovables, la recuperació de la biodiversitat i l’economia circular com a eix vertebrador del nostre modus vivendi.

Aquesta crisi suposa una ocasió per a transformar els reptes de la COVID en oportunitats per a salvaguardar el clima i el medi ambient.

És necessària una gran ambició per a mitigar els riscos de la inacció xifrada en milions de morts, recursos exhaurits i l’extinció de la nostra forma de vida tal com la coneixem.

Per tot això us hem preparat una trobada amb les nostres sàvies i savis perquè ens mostren la seua visió sobre com reconnectar amb la naturalesa en “aquesta nova realitat”.

Hem preparat un escenari digital en el qual necessitem que participes. Serà el dilluns 11 de maig celebrant el dia internacional dels ocells i el dia que hem d’estar preparats per a “aquesta nova realitat”. Horari de 18 a 20 hores.

Volem obtindre respostes a aquests 5 subtemes:

Tema 1: El canvi climàtic davant la nova realitat.

Tema 2: Com hauria afrontat “aquesta nova realitat” el xaman Félix Rodríguez de la Font.

Tema 3: El medi rural, l’Espanya buidada davant “aquesta nova realitat”.

Tema 4: La comunicació i sensibilització ambiental davant “aquesta nova realitat”

Tema 5: Salut i medi ambient un binomi indissoluble fins i tot en “aquesta nova realitat”.

Aquesta acció conclourà amb la redacció d’una carta que reculla els punts claus assenyalats pels experts amb la finalitat que siga recolzada i signada en la plataforma https://www.change.org/ i es farà arribar als responsables polítics.

La trobada serà retransmesa en les plataformes de Meet i Youtube Live. En breu disposaràs dels enllaços a través dels quals podràs assistir.

Related Posts