Close

EL NOSTRE HORT- TALLER DE DINAMITZACIÓ AGROECOLÒGICA

Experiència local de producció agroecològica

Súper Mandarina (interpretació teatralitzada) i el seu equip acompanyaren a els /les participants de l'acció a una experiència local de producció agroecològica (hort ecològic, a un productor local o mercat local eco). Allí compartiren aquest taller al costat dels herois de la lliga. En aquesta activitat els/les alumnes convidaran almenys a una altra persona i es visitarà una experiència real de producció agroecològica o algun canal de comercialització de quilòmetre 0. Per mitjà de dinàmiques identificaven les ecoverdures, les seues parts i el poder de totes elles, però a més es tractaren al costat de Súper Mandarina i els seus aliats els/les productors/es temes com:
El respecte i la importància de la biodiversitat.
La lluita bio contra els enemics, les plagues i malalties.
La petjada de carbònic i els productes ecològics de proximitat.
Diferenciar la qualitat dels productes ecològics frescos.
El treball en la conservació dels recursos fitogenètics que estan desenvolupant aquests herois en la conservació i recuperació de les varietats tradicionals valencianes.

COMPETÈNCIES DESENVOLUPADES

CLASSIFICACIÓ ALIMENTARIA

Classifiquen els aliments nutritius de producció agroecològica, la seua importància i funció, així com les parts de les plantes que serveixen com a aliment.

DESCOBRIMENT

Descobreixen els béns públics de la producció agropecuària.

LA BIODIVERSITAT

Coneixen la importància de la biodiversitat en l'hort ecològic i la producció agroecològica.

DEGUSTACIÓ

Degusten els productes frescos i elaboren receptes en família.

CONSUM DE PROXIMITAT

Coneixen el concepte de petjada de carboni i l'apliquen en el consum responsable dels aliments de proximitat.

COOPERACIÓ

Treballen en equip i treballen les aptituds artístiques.

Les accions les hem elaborat amb dos camps, la PASTENAGA (Alcoi) i a VERD DE TERRA (Xàtiva), on ens hem centrat amb un públic més familiar i han pogut descobrir el món de la terra en família, compartint experiència, habilitats i un divertit matí.

A més a més, s’han endut caixes de verdures a casa per a què junts amb família o amb amics pogueren fer riquíssimes receptes amb menjar de qualitat i investigar receptes saludables.

Els que més, no sols han pres atenció del que es deia, sinó que també han sigut els primers a posar-se a la feina, s’han mostrat molt interessats en totes les activitats.

Related Posts