Close

ALZIRA TORNA A TINDRE UN GRUP DE VOLUNTARIS EN PREVENCIÓ D’INCENDIS

ALZIRA TORNA A TINDRE UN GRUP DE VOLUNTARIS EN PREVENCIÓ D’INCENDIS DESPRÉS DE 20 ANYS SENSE VIGILÀNCIA CIUTADANA.

DURANT ELS PRIMERS 10 DIES S’HAN INSCRIT MIG CENTENAR DE VOLUNTARIS/AS.

 

 

L’any passat començarem una nova etapa de voluntariat en prevenció d’incendis forestals després d’un parèntesi de vint anys.

 

 

 

 

 

El voluntariat en prevenció d’incendis forestals és una eina importantíssima que ens proporciona diversos beneficis socials com és la participació ciutadana, la conscienciació col.lectiva i l’augment de la estima vers el patrimoni natural i cultural.

Evitar incendis, la neteja d’espais, la informació als usuaris de parcs naturals i en cremes agrícoles, o la formació d’individus per atènyer major qualitat personal, que es tradueix en un benefici comunitari.

 

 

 

 

En l’àmbit individual procura noves experiències enrriquidores i creixement personal, conèixer persones d’altres indrets i cultures diferents, formació en temes diversos i desconeguts i ajuda al augment del seny social; a més d’aconseguir un certificat de participació que diu en positiu molt dels participants com a individus.

 

 

 

 

 

Per altra banda la pandèmia que hem patit i que potser no siga la última si no canviem profundament les nostres consciències i rutines, posa de relleu la importància del patrimoni natural i cultural per a la pròpia supervivència. L’esser humà ha de reconectar-se amb la natura urgentment i reapendre el valor essencial dels ecosistemes que ens envolten.

Finalment ressanyar que el voluntariat no afecta de cap manera en la reducció de llocs de treball en el sector on es realitza, tot el contrari: ajuda i facilita als professionals en prevenció i extinció en la seua gran tasca, i particularment en l’àmbit de la prevenció d’incendis augmenta exponencialment la seua detecció; amb consequència obtenim una reducció de costos econòmics i socials derivats de l’extinció i de la reducció de danys als espais naturals afectats.

A més de formar als participants per a actuar individualment de manera correcta i conscient a la seva vida diaria si es troben amb alguna emergència.

 

Recordem que participar a qualsevol voluntariat et fa útil socialment i gran personalment.

 

Tu també pots participar en aquesta gran experiència, tan sols has d’informar-nos a través del correu voluntariat@interpretayeduca.com i t’afegirem al grup de Whatsapp de l’organització.

 

Moltes gràcies a tots els participants.

Salut i natura.

Related Posts