Close

AL PATI, RESIDU 0

L’alcora, possiblement un dels municipis de la Província de Castelló més compromesos amb la reducció de residus. Afectats per la instal·lació d’una incineradora d’escombraries prop de casa seua, són un poble mobilitzat i conscienciat. Va ser això pel que Mrs “R”, una anti heroina del reciclatge, va decidir començar per ací …

Però qui és Mrs “R”? Una persona normal, com tu i com jo, que pateix per l’estat del Planeta i la destrucció dels recursos naturals. Un dia Mrs “R” estava parlant amb la seva àvia quan es va adonar que si tingués el poder de tirar el temps enrere, resoldria els problemes dels residus. Antany reutilitzàvem tots els envasos, anàvem a comprar amb cabassos de boga, fèiem servir bolquers de tela, compràvem al dia i de temporada al petit comerç local …

El problema de Mrs “R” és que ella no té super poders amb què dominar el temps així que, inspirada pel Cobrador del Frac, decideix canviar a les persones 1 per 1. Vestida amb llacet, gorra, jaqueta, pantalons i sabates confeccionats a partir de materials reutilitzats ha començat a caminar. 

Va començar presentant totes les seves accions a l’auditori municipal, va continuar muntant un espectacle en el mercat setmanal i en els col·legis. Fins i tot es va portar als nens i nenes dels centres educatius a la planta de reciclatge de Castelló. I per si no fos poc, fins a l’arbre de Nadal davant de l’Ajuntament va ser realitzat amb ampolles de plàstic usades. A l’estiu va projectar 4 pel·lícules per conscienciar els cinèfils … Què més podia fer?

Aquesta tardor ha recorregut 3 vegades totes i cadascuna de les classes de tots els centres educatius de la localitat per realitzar un seriós estudi sobre l’impacte de la seva presència a l’Alcora. En què ha consistit?

1º- Ha instal·lat un gran sac per a la recollida de tots els residus de l’pati durant una setmana.

2º- Ha tornat per lliurar-los un portabocatas als més de 1000 escolars de Primària i Infantil i els ha canviat el sac per a la recollida.

3r- Després de realitzar la pesada i contrastar les dades obtingudes, s’ha pogut concloure que amb la reducció de l’pes, cada col·legi estalviarà per curs un malbaratament de:

Col·legi A – 77 kgs

Col·legi B – 52,5 kg

Col·legi C – 105 kgs

Col·legi D – 70 kgs

D’altra banda, el percentatge d’alumnes que ara fan servir el portabocatas o qualsevol altre mètode que no genere cap tipus de residu:

Col·legi A – 76,87%

Col·legi B – 72,5%

Col·legi C – 63,63%

Col·legi D – 82,96%

 

Amb aquestes dades, tant Mrs “R” com Interpreta Natura, ens donem per satisfets. La nostra enhorabona a l’municipi, als equips dels seus centres educatius, al personal del Departament de Medi Ambient i a tota la seua població en general. 

La batalla no està guanyada, així que no baixeu la guàrdia, perquè Mrs “R” seguirà recorrent cada poble fins que tots i totes practiquem un consum conscient. 

 

Related Posts