Close

ACOSTEM-NOS A LA NATURALESA

PROGRAMA RECONNECTAR AMB LA NATURALESA

PARATGE NATURAL DE LA CASELLA

Activitats per a conéixer als pol·linitzadors, instal·lació de caixes niu, refugis per a les abelles, presentació de tècniques pioneres en repoblacions forestals… i fins i tot WEBINARI emmarcat en el programa de la Setmana Verda Europea (EU GREEN WEEK 2021).

La massa forestal cada vegada és menor, el sòl cada vegada és menys fèrtil i l’emergència climàtica és un fet científic i evident. Per això, resulta fonamental adaptar les tècniques de restauració d’ecosistemes a la nova situació climàtica. Nosaltres hem volgut plantejar-les donant veu a diversos experts en la matèria a través d’un webinari que plantege reptes i solucions.

Parlarem de la qualitat de la planta, de la funcionalitat de les espècies vegetals en la restauració ecològica, de les tècniques de monitoratge a través de les noves tecnologies i d’investigació que un jove equip d’investigadors està desenvolupant entorn de les tècniques pioneres de reforestació independent i pel qual han sigut premiats per la UPV.

Al costat de…!
 • Odile Rodríguez de la Font, no podíem trobar una millor obertura que amb una fantàstica biòloga que comparteix passió, igual que ho feia el seu pare Félix.
 • Vicent Cerdán, tècnic de Viver del CIEF: Qualitat de la planta en restauració d’ecosistemes.
 • Pablo Ferrer, coordinador de l’equip de flora amenaçada del CIEF: Selecció de les espècies vegetals dels hàbitats de la restauració ecològica i forestal.
 • Ana Gregori, Fundació Stichting Life Terra: Tècniques de monitoratge.
 • German Alonso, David Díaz, Mar Hernández i Tore Pellicano: Projecte Sauri- Tècniques pioneres en reforestacions independents.

PARTICIPEM EN EL PROGRAMA EU GREEN WEEK!

Nos unimos a la campaña lanzada por la Unión Europea centrada en 3 áreas políticas (aire, agua y suelo), mediante la emisión de este webinar  a toda Europa, enmarcado en el programa “EU GREEN WEEK” (Semana Verde Europea) y poder contribuir así a lograr una Europa climáticamente neutra.

Aquest programa d’activitats entra dins del nostre projecte Bee2bee finançat per Fundació la Caixa i el Cos Europeu de Solidaritat, on implantem una estació *polinizadora en un terreny que tenim en custòdia “Forest Lab”, en el qual estem implementant tècniques pioneres en repoblació forestal de la qual ha sigut premiada EFA La Malvesia Llombai “Projecte SAURI” i de les quals també tenim activitats per a conéixer el projecte.

El nostre objectiu és aconseguir la participació del major nombre de ciutadans i ciutadanes possible amb la finalitat de crear una consciència col·lectiva cap a una “nova” relació amb la naturalesa més respectuosa, activa i sostenible.

¡LES NOSTRES AMIGUES LES ABELLES!

Tenim preparades unes quantes activitats per a acostar-nos a les abelles, l’apicultura i el món dels pol·linitzadors.

 • Dia 1 de maig: Coneixem els pol·linitzadors “cense participatiu”. Amb aquestes activitats de participació pretenem aprofundir i fer partícips a tothom, moltes vegades les experiències dels altres són pura saviesa. Gràcies a la vostra ajuda podrem conéixer molt millor els pol·linitzadors del Forest Lab i veure com milloren.
 • Dia 8 de maig i 4 de juliol: El ser més important del Planeta, “taller d’apicultura”. Amb aquests tallers us donem l’oportunitat de descobrir el vostre amor per aquests meravellosos insectes que, endolceixen la nostra vida!
 • Dia 16 de maig i 6 de juny: Salvem els pol·linitzadors, “construcció de refugi per a abelles”. Només has de posar-ho a la teua terrassa, pati, balcó o jardí i esperar que un munt d’insectes amics es muden a viure amb tu.
 • Dia 13 de juny: Bufet lliure, “taller de prades per a pol·linitzadors”. Abelles i altres “insectes bons” necessiten alimentar-se tot durant tot l’any. Per això sembrarem un gran prat de flors que els proveirà de nèctar, pol·len i un refugi adequat per a amagar-se.

DONEM LA BENVINGUDA Als NOSTRES AMICS ELS ÉSSERS VIUS!

 • Día 2 de mayo: Nuestros amigos los alados, “construcción e instalación de cajas nido”. Nuestro jóvenes bosques carecen del refugio que necesitas las aves. Por ello, si queremos que éstos nos ayuden en el control biológico de plagas, debemos de echarles una mano. ¡Construyamos cajas nido y ayudémosles!
 • Día 9 de mayo: Ayudemos a los que nos ayudan, “instalación hotel de insectos”. La fauna útil, es aquella de la cual obtenemos un beneficio solo por su modo de vida. Mariquitas que comen plagas, avispillas que parasitan, moscas que polinizan… pero lo mejor de todo es que en cualquier jardín, terraza, balcón o huerto podemos construir un hotel de insectos. ¡Están muy demandados!
 • Día 23 de mayo: El club de los come-mosquitos, “adaptación de balsas para anfibios”. El temido mosquito tigre, además del común, realizan sus puestos en aguas estancadas. Por ello, vamos a adaptar nuestras balsas al gusto de sapos y ranas, quienes seguro se dan un buen banquete con sus larvas.
 • Dia 11 de juliol: Qui eres i d’on vens? “Anellament científic d’ocells”. Que activitat tan bonica per a conéixer de prop els ocells i el món que les envolta.

Related Posts